בחירת תחום התמחות

  • דילמת תחום ההתמחות
    אני | 07/07/2015 05:48

    הייי.אני עתיד להתחיל התמחות במשרד ידוע במחלקת חדלות פירעון שמתמחה בעיקר בפירוקים וכינוסים של חברות גדולות במשק. בזמן האחרון עלו לי קצת חששות להמשך הדרך משום שנאמר לי לא פעם שבמידה וארצה לפנות לכיוונים אחרים בתחום האזרחי-מסחרי יכול וההתמחות הנ"ל תעמוד כנגדי.דבר ראשון אשמח לדעת האם התעסקות במחלקה מסחרית בכלל ובחדלות פירעון בפרט סוגרת את הדלת להמשך הדרך בתחומים מסחריים השונים (מימון והייטק, נדל"ן, ליטיגציה וכ"ו)דבר שני ארצה לדעת האם התמחות בחדלות פירעון היא נישתית ביותר שכן מהדברים שהוצגו לי בראיון היא משלבת תחתיה לא מעט תחומי משפט שונים אך אשמח לחו"ד של מי שעסק או עוסק בדבר.תודה!

    • בחירת תחום התמחות
      עו"ד זיו ביגלמן | 09/07/2015 20:57

      אני ממש לא עוסק בתחום וגם לא מבין גדול בתחום הזה.

      מה שכן- תחום התמחות מאוד חשוב להמשך הקריירה המשפטית ולמעשה במידה ולא תמשיך במשרד שבו אתה מתמחה ותצא לשוק הממש לא פשוט אתה תתמודד למעשה עם מצב שבו לעורכי דין צעירים אחרים שיצאו ממשרדים שעוסקים בתחום המסחרי יהיה להם יתרון יחסי.
      בגדול התחום שציינת לדעתי נושק לתחום המסחרי לכן אם המשרד שבו אתה התקבלת הינו משרד גדול ונחשב הייתי כן הולך על זה כי בסופו של יום יש משמעות אפילו יותר גדולה מתחום ההתמחות (כאשר התחומים יחסית דומים) למקום ממנו יצאת.

      • תודה רבה!  לת
        אני | 09/07/2015 22:20