במידה והתביעה פרטנית האם ניתן לנהל את כל ההליך

  • שלום רב. מתכוונת לתבוע את הוט ושופרסל
    גלי | 18/06/2015 00:21

    מה מומלץ או עדיף תביעה פרטנית או ייצוגית.  האם עלי לפרט כאן על מה התביעה.

    במידה ופרטנית האם ניתן לתבוע באינטרנט

    תודה רבה

    • במידה והתביעה פרטנית האם ניתן לנהל את כל ההליך
      גלי | 18/06/2015 00:25

      באינטרנט

      תודה רבה

    • הליך ייצוגי אל מול הליך פרטי
      עו"ד עמירם טפירו | 18/06/2015 21:35

      גלי שלום,

      באשר לשאלתך אם עדיף הליך ייצוגיי אל מול הליך פרטני, הרי שזו שאלה של טעם. בעקרון, יש יתרונות לכל אחד מן ההליכים, והדבר תלוי בנסיבות. עם זאת, ההליך הייצוגי הוא ייחודי, ולכן טומן בחובו יתרונות רבים.

      בברכה,

      עו"ד עמירם טפירו

      • מודה לך. אפרט בהמשך בגין מה התביעות. אם לא קשה לך
        גלי | 19/06/2015 01:23

        תציין לי בבקשה ברשותך מה היתרונות של פרטנית לעומת וייצוגית ולהפך

        הרבה תודה

        • ההבדל בין תביעה פרטנית לבין תביעה ייצוגית
          עו"ד עמירם טפירו | 29/06/2015 19:02

          גלי,

          לא כל הליך פרטני מתאים להתברר בכלל כהליך ייצוגי. ההבדל הוא בד"כ מורכבות ההליך, תביעה ייצוגית הינו הליך משפטי יחסית סבוך אל מול (ובד"כ) תביעה פרטנית בביהמ"ש לתביעות קטנות.

          בברכה,

          עמירם טפירו, עו"ד
          מנהל פורום תובענות ייצוגיות

          • מאוד מודה לך. אפרט בהמשך את הנושאים שבגינם אני
            גלי | 30/06/2015 00:57

            רוצה לתבוע

            • שלום עמירם. תראה התביעה נגד שופרסל היא בנושא
              גלי | 02/07/2015 00:57

              אי סימון מוצרים ל-100 ג' באתר. יש בידי צילומי מסך) שלהם ושקרים בנושא איסוף המשלוח כמו: הלקוח לא זמין בזמן שהייתי זמינה ועוד

              את הוט אני רוצה לתבוע בנושא חיובי יתר, פיצוי בגין אי הגעת 2 טכנאים (רק אתמול הראו בטלויזיה שטכנאי מגיע, וחוזר כלעומת שבא)

              זה פשוט לא יאומן..

              ופיצוי בגין תקלות

              • תביעות ייצוגיות נגד שופרסל ונגד הוט
                עו"ד עמירם טפירו | 09/07/2015 15:39

                גלי,

                אז כך:

                בנוגע לחלק הראשון, השאלה האם קיימת חובה לסימון מוצרים גם ברשת האינטרנט ביחידות של 100 ג'? על פי התקנות חובת הסימון חלה על גבי האריזה או על גבי שלט שיוצמד למדף. אולי ניתן לגזור מכך חובה לסימון גם ברשת האינטרנט.

                בנוגע לחלק השני, כמדומני קיימת תביעה ייצוגית כנגד הוט בעניין הטכנאים (אני מניח שמדובר באי מתן פיצוי בהתאם לחוק הטכנאים).

                בברכה,

                עמירם טפירו, עו"ד
                מנהל פורום תביעות ייצוגיות

                • מודה לך. מאוד הגיוני שאם חלה חובת סימון על האריזה
                  גלי | 10/07/2015 06:04

                  (במגה זה קיים) אז ברור שגם באתר. יש מוצרים שהם מציינים עלות 100 ג' ויש שלא..

                  לגבי הוט אני אתבע בעצמי..

                  הרבה תודה