האם מותר להציג או להעביר לצד ג' דו"ח חקירה ?

  • מסירת דו"ח חוקר לצד ג'
    שאול | 15/06/2015 01:22

    שלום רב,
    ראשית, התרשמתי מאוד מהתשובות המקצועיות והענייניות שאתה נותן בפורום זה - ישר כח.
    מס' שאלות לי:
    א. האם מותר למזמין החקירהו/או  החוקר למסור את דו"ח החוקר לצד ג' על מנת שיעשה בו שימוש בהליך           משפטי?
    ב. האם ניתן לפסול דו"ח חוקר כראיה זו בבית המשפט בטענה שמופיע בו אדם שאינו צד להליך המשפטי מכח חוק הגנת הפרטיות או מכל טעם אחר?
    ג. ישנה הודאה מפורשת בכתב הגנה שהוגש בבית דין לענייני משפחה שאותו חוקר שביצע את החקירה ומזמין החקירה נפגשו/שוחחו עם הצד הנתבע - האם ניתן לתבוע את מזמין החקירהו/או החוקר בגין הפרת פרטיות?

    אודה על תשובתך.

    • האם מותר להציג או להעביר לצד ג' דו"ח חקירה ?
      שמשון ג, משרד חקירות | 15/06/2015 08:17

      שלום רב,

      א.  חוק חוקרים פרטיים ואתיקה מקצועית קובעים כי ממצאי החקירה שייכים למזמין העבודה ויועברו לידיו בסיום העבודה.
      משרד החקירות יוכל לשמור בידיו העתקים אך ורק באישור מזמין העבודה.
      עוד קובע החוק כי על משרד החקירות לפעול ולשמור על האינטרסים של הלקוח וחלה עליו חובת נאמנות ללקוח.
      יוצא שלמשרד החקירות אסור לפעול מאחורי גבו של הלקוח ואסור לו לעשות שימוש בממצאי החקירה ולהעבירם לצד ג' ללא אישורו וידיעתו של הלקוח.
      מצד שני, הלקוח יכול לעשות בממצאי החקירה ככל שעולה על דעתו וכמובן שחלים עליו כל הוראות החוק.

      ב.  בדוחות החקירה ובתיעוד יכול ויעלו פרטים וצילומים של צד ג' וככל שאלו לא נאספו אגב חדירה לפרטיות, אין כל בעיה. הרי ברור לכל בר דעת כי לשם הוכחת בגידה יש צורך לצלם ולתעד גם את צד ג' !

      ג. הן למזמין החקירה והן לחוקר הפרטי מותר לפגוש בכל אדם שיחפצו ומותר להם לעשות שימוש בכל מידע שהושג בדרך חוקית.

      ולסיום, השאלות הנשאלות הנן בעלות אופי משפטי, אני מציע לך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני שיבחן את המקרה לגופו ויוכל לתת מענה המתאים למקרה שבנדון.
      התשובות שאני נותן הן כוללניות, איני מכיר את המקרה עליו אתה מדבר ואת כל הפרטים הקשורים בו.

      לשאלות נוספות בנושא חקירות פרטיות פונה לפורום חקירות פרטיות

      בברכה,
      שמשון ג שרותי חקירות.