נזקי רכוש בתאונת דרכים

  • ייעוץ בנוגע לתביעה על תאונת דרכים
    רונן (שם בדוי) | 09/06/2015 09:59

    שלום לכם,

    לפני כחודש וחצי חניתי ברחוב נורדאו בתל אביב, בצד שמאל המקביל לרחוב.כשהגעתי לרכב, התכוונתי לצאת מהחניה, התחלתי את היציאה ורכב נכנס בי, במהירות מעל המותרת לנסיעה ברחוב זה.

    לי באותו שבוע הסתיים הביטוח מקיף ועוד לא הספקתי לחדש אותו, חידשתי רק את הביטוח חובה על מנת שאוכל להמשיך ליסוע.כך שאין לי מה להפעיל את הביטוח שלי.

    באותו היום, הזמנתי גרר, לקחתי את הרכב שלי למוסך, שילמתי על כל הנזקים והמשכתי בדרכי.

    לפני כחודש, קיבלתי שיחה מחברת הביטוח של הצד השני, שהם תובעים אותי על סך של 81,000 ש"ח לאחר שבועיים, קיבלתי מכתב עם בקשה לתשלום הפיצויים על סך 63,000 ש"ח.

    התייעצתי עם שני עורכי דין

    הראשון אמר לי ללכת עם זה לבית משפט ולבמקרה הטוב לנסות להוציא שאשלם 75% מהנזק (אך במקרה זה גם אצטרך לשלם את הוצאות עורך הדין של חברת הביטוי),

    השני אמר לי שהוא חושב שנכון יותר לנהל משא ומתן עם חברת הביטוח על מנת שאשלם 80-85% מהנזק, מבלי ללכת לבית משפט.אך שניהם אמרו לי שאני אשם ואין דרך לצאת זכאי במשפט כזה מכיוון שיצאתי מחניה והחוק הוא ברור מאוד, המקסימום זה לקבל אשם תורם מהצד שלהם על המהירות הגבוהה שבה נסעו.

    מה דעתכם ?

    אודה לעזרה בהקדם.
    תודה רבה מראש.
    רונן.

    • נזקי רכוש בתאונת דרכים
      עו"ד גיל קראוס | 09/06/2015 22:14

      ערב טוב,

      צריך כמובן להכיר את מלוא העובדות ולראות את כתב התביעה בכדי להשיב לשאלתך.

      בגדול, הייתי ממליץ לך לנסות קודם ולנהל מו"מ ובמידה ולא תגיע להסדר עם הפחתה משמעותית יחסית אז תנהל את התיק בבית המשפט.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד