תוכנות המותקנות על ידי חברות הסלולר

  • תוכנות שחברות הסלולר מתקינות במכשיר שהן מוכרות
    אמיר | 08/06/2015 12:41

    חברים שלום רב,
     בשעה טובה רכשתי מכשיר סלולרי חדש מחברת סלולר מסוימת. בשיחת המכר דרשתי ואושר בפני שהמכשיר יגיע נטול  מערכת הפעלה של חברת הסלולר. למרות זאת המכשיר הגיע עם תוכנות אלו מותקנות. המכשיר הוא מכשיר עם מערכת הפעלה Android. באותה שיחה רכשתי מכשיר IPhone שהגיע נטול תוכנות אלו! ז"א שמכשירי אנדרואיד נפרצים בכוונת מכוון ע"י חברות הסלולר בניגוד למכשירי אפל. ייתרה מכן החברה מסרבת בתקיפות להסיר תוכנות אלו וגרוע מכל הן הותקנו ללא אישורי. אפילו לא סיפקו לי הצהרת פרטיות של תוכנות אלו. אבל הבעיה הגדולה היא שהן אוכלות את חבילת הגלישה של הלקוח ובחישוב של חבילת גלישה של ג'יגה ייתכן ואפילו מדובר ב-20% מחבילת הגלישה שמתבזבזת על תוכנות שחברות הסלולר מתקינות במכשיר ללא אישור הלקוח, ללא הצהרת פרטיות ואת חלקן לא ניתן למחוק אפילו. שוב, אני דואג להזכיר, כי מדובר במכשירי אנדרואיד בלבד ואילו מכשירי אפל מגיעים נקיים. אני גם אמשוך צומת לב לעובדה שהחברה מקבלת מכשיר ארוז וכדי להתקין תוכנות אלו מן הסתם פותחת את החבילה ועובד מטעמם פורץ המכשיר, מוחק את התוכנה המקוריד ואז מתקין התוכנות הנ"ל. מה שאומר שנעשה שימוש במכשיר שלא ע"י הלקוח ומן הסתם שהמכשיר נמכר כ-"חדש"!!!! הם אפילו יכולים למכור מכשיר משומש ע"י לקוח אחר כחדש/מחודש מכיוון שכאמור החבילה מגיעה פתוחה!!!!! שאלותיי הן:

    1.      האם הדבר מתאים לתביעה ייצוגית? בגין הפרת הפרטיות, הלא נחוצה כי הרי מכשירי אפל נקיים. בגין ניצול של חבילת הגלישה ע"י תוכנות אלו ללא אישור הלקוח או אפילו ידיעתו. ייתכן בגין העובדה שהמכשיר נמכר כ-"חדש" למרות שימוש ע"י החברות (ועוד שימוש כדי לפרוץ אותו!!!).

    2.      מהי הפרוצדורה של הגשת תביעה כזו במידה וניתן?

    3.      האם במקרה הפרטי שלי ניתן לחייב באמצעות בית משפט את החברה להסיר תוכנות אלו ולהחזיר את תוכנת אנדרואיד המקורית? בתודה מראש!

    • תוכנות המותקנות על ידי חברות הסלולר
      עו"ד עמירם טפירו | 29/06/2015 19:05

      אמיר,

      האם ניתן להוכיח שיטה והתנהגות? ככל שכן, הרי שיש טעם לבירור עובדתי נוסף

      בברכה,

      עמירם טפירו, עו"ד
      מנהל פורום תובענות ייצוגיות