עתירה על החלטת הלשכה לעכב קבלת חבר ללשכה.

  • עיכוב קבלת רישיון
    שאריפה | 22/05/2015 14:14

    שלום רב, אני בוגרת תואר ראשון במשפטים מהמכללה המרכז האקדמי כרמל, את ההתמחות במשפטים עשיתי בפרקליטות מחוז דרום- פלילי מחלקה כלכלית, וסיימתי אותה בהצלחה רבה. ניגשתי לבחינות הלשכה במועד האחרון ועברתי אותם בהצלחה. טרם הבחינה זומנתי לשימוע ע"י וועדת מתמחים של הלשכה עקב הליך משמעתי שהיה לי בזמן הלימודים האקדמאיים עקב עבודה סימנריונית, התייצבתי לשימוע במועד ללא ייצוג פירטתי את דבריי עניתי לשאלות יו"ר הוועדה ובסופו של הדיון הודיע לי כי הוועדה תשקול עיכוב קבלתי ללשכה וקבלת הרישון או שלא וכי עליי להיות איתם בקשר. יומיים אחרי קיבלתי הודעה במייל כי הוועדה המליצה על עיכוב הרישון ל- 6 חודשים וכי המלצתה תועבר לאישור הוועד המרכזי של הלשכה, ההודעה הועברה ללא מכתב או נימוק או פירוט השיקולים אשר הביאו לכך. יצויין כי לאורך כל הדרך ההתקשרות הייתה רק דרך המייל, יצויין עוד כי ידוע לי על מתמחים שהצהירו גם על הליכי משמעת והם לא זומנו לאף שימוע כלל ואף אחד לא פנה אליהם בעניין! ברביעי האחרון נבחנתי בבחינה בע"פ ועברתי אותה בהצלחה אך נודע לי ע"י המזכירות כי לא אוכל לקבל הזמנה לטקס המיועד ב- 15.6.15 וכי עוד אין החלטה של הוועד המרכזי בעניין ואף עוד איו מועד להתכנסות הוועד. אציין כי הינני כבר מתמודדת במכרזי נציבות המדינה ואחד התנאים כי עד ליום 20.6.15 עלי להיות בעלת רישון אחרת לא אוכל להמשיך בהליכים, עיכוב כזה יפגע קשות ביכולת הפרנסה והמחייה שלי כי לא אוכל להיות חסרת עבודה 6 חודשים ועוד בעיניי מדובר בהחלטה שגויה ומפלה כי על סמך מה יוחלט לזמן אדם כן ואדם לא! אודה לקבלת ייעוץ בעניין וכיצד אוכל לתקוף את ההמלצה/ ההחלטה ללא עלויות כלכליות רבות כמישהי שכבר 3 חודשים ללא עבודה או הכנסה.

    • עתירה על החלטת הלשכה לעכב קבלת חבר ללשכה.

      על החלטה הלשכה או הדרך בה התקבלה ההחלטה ניתן לתקוף באמצעות הגשת עתירה לבית משפט לעניינים מנהלים תוך 45 ימים מיום מתן ההחלטה.

      כמובן שרצוי לעשות זאת באמצעות עורך דין המתמחה בתחום.