הכל תלוי בהסכם המייסדים שערכו השותפים

  • פטירת שותף
    יעקב | 08/05/2015 11:04

    קיימת שותפות בחברה בין שני אנשים שהביאו לקוחות קיימים לשותפות
    שותף א לא פעיל ומינה לטפל בלקוחות שלו פרילנס שאמור לטפל בלקוחות של שותף א׳ בתמורה ל חצי מחלקו בשותפות 25%•
    שותף א' נפטר ויורשיו מעוניינים למכור את חלקו בחברה
    הפרילנס (שאינו שכיר) טוען כי זכותו לפנות ללקוחות ולהציע את המשך הטיפול שלו.
    האם יש לו זכות לכך?
    יעקב

    • הכל תלוי בהסכם המייסדים שערכו השותפים
      ofer309 | 09/05/2015 05:34

      ועוד משהו  כאשר אדם נפטר העזבון שלו תופס את מקומו מבחינה משפטית
      עד...
      קבלת צו קיום (צוואה ככל שהותיר) / צו ירושה ככל שצוואה לא קיימת
      מכאן חשוב לברר מי הם יורשי המנוח

    • מה עושים כשאחד השותפים נפטר
      עו"ד טלי קסלר | 20/05/2015 08:50

      כדי לשמור על זכויותיו של השותף שנפטר בשותפות כדאי למנות מנהל עיזבון זמני אשר יפעל לשמירת האינטרסים של העיזבון, עד שייקבע על ידי הרשם לענייני ירושה מי הם היורשים.
      לגבי זכויותיהם של השותפים ביחס לנכסי השותפות - זה תלוי בגורמים רבים ביניהם ההסכם שנחתם ביניהם (ככל שנחתם), מהות העסק, התרומה של כל אחד מהשותפים וגם ההיסטוריה של השותפות הזו. כדאי להתייעץ עם עו״ד שבקיא בתחום.