החלפת תחום לאחר התמחות

  • ניידות במקצוע
    אור | 27/04/2015 10:19

    מה מידת הניידות בתוך המקצוע?
    אני מתחילה התמחות במשרד אזרחי מסחרי בהנחה שזה תחום שיוכל לפתוח לי הרבה דלתות ומתוך ההנחה שזה "הכי כללי" במקצוע.
    שאלתי היא, במידה וארצה לאחר שנת ההתמחות להתקבל לפרקליטות/סנגוריה/משרד פלילי האם יש סיכוי בכך?

    • החלפת תחום לאחר התמחות
      עו"ד הילה נדב | 03/05/2015 15:34

      שלום,
      ניתן כמובן לעבור תחום לאחר התמחות אולם זה לא פשוט

      בהצלחה

      • החלפת תחום לאחר התמחות
        עו"ד זיו ביגלמן | 04/05/2015 22:06

        אכן כפי שהילה ציינה יש חשיבות רבה למקום לתחום התמחות.
        למעשה כאשר משרד מגייס עו"ד צעיר הדבר שמסתכלים בקו"ח הוא מה עשה המתמחה במהלך ההתמחות.

        סביר להניח שמשרד פלילי יעדיף עו"ד שסיים התמחות ממשרד פלילי.

        לגבי פרקילטות/סנגוריה - שם בכלל קשה להתקבל אם לא סיימת שם התמחות, יש לעבור מכרז ועוד המון שלבים ותמיד נותנים עדיפות למסיימי התמחות אצלם.

        באופן כללי בהחלט ניתן לעבור תחום, אך המעבר לא פשוט, כמו כן, בהתחלה המשרד שיקלוט אותך עלול לחשוש שאולי את לא תתחברי לתחום ותרצי לחזור לתחום שלך או אולי הבחירה שלך במשרד היא סוג של התפשרות כי לא מצאת משרה בתחום שלך.

        לכן אני בהחלט ממליץ טוב טוב לחושב באיזה תחום רוצים להתמחות ולא לבחור מקום התמחות רק בגלל שזה המקום שהתקבלת אליו.