האם ניתן לגבות עמלות שלא מאוזכרות בחוזה?

  • שוקל תביעה יצוגית נגד חברת מכוני כושר מוכרת
    מ | 13/04/2015 15:08

    שלום רב,

    אני שוקל תביעה יצוגית ומחפש תביעה יצוגית על העבירות הבאות, אנא אמור לי אם רלוונטי והאם מתאים לך.

    1 - עבירה של גניבה: יש הרבה תלונות על נציגי שרות ומכירה שגובים יותר כסף ממה שמותר במעמד ביטול המנוי, ויתכן שזה בכוונה לגבות יותר כסף ממה שמותר.
    יש עדויות ללקוחות שרודפים אחרי נציגי השרות כדי לגבות לנתק את המנוי ומחוייבים יתר על מידה.
    2 - יש תלונות על מאמני כושר שהם גם אנשי מכירות והם שמשקרים כאשר הם מוכרים תוספי תזונה, מוכרים מצגי שווא זה לכאורה קבלת דבר במירמה

    3 - החברה הזאת גבתה דמי הרשמה של כמה מאות שקלים ובמקביל מכרה מתנות בתמורה ,זה מעלה חשש של עבירה של קבלת דבר במירמה, מוצרים במסווה של דמי הרשמה.
    4 - יש חשש לעמלות ללא תימוכין בחוזה, עמלות שנגבות תוך ניצול לדעתי את העובדה שהלקוחות לא יכולים לנהל הליכים משפטים על סכומי כסף קטנים, כמו דמי העברה כאשר עוברים סניף.

    זה ניראה שהם גובים כספים באמצעות תרמיות, זה לכאורה עושק.

    אני בתור נפגע, עברתי מכירה של תוספי תזונה באמצעות תרמית, ועברתי ניסיון גניבה(הגניבה לא בוצעה בפועל)

    • האם ניתן לגבות עמלות שלא מאוזכרות בחוזה?
      עו"ד עמירם טפירו | 19/04/2015 10:50

      מ',

      לדידי, הסוגיה היחידה שמצדיקה בירור הינה גביית העמלות ללא אישור. יש לבחון את הנקודה הזו באופן ספיציפי (האם ניתן יידוע מראש בנוגע לעמלה וכיו"ב).

      בברכה,

      עמירם טפירו, עו"ד
      מנהל פורום תביעות ייצוגיות