האם הבנק צריך להתריע על פעולה חריגה בחשבון משותף ?

  • הוצאת כספים חריגה מחשבון הבנק
    לאה דור | 07/04/2015 15:10

    האם הבנק מחויב להתריע בפני בן זוג בחשבון משותף כשבן זוגו מושך מכספי החיסכון סכום של מאות אלפי שקלים? ואם כן איזה תנאים צריכים להתקיים כדי שהבנק יתריע?

    • האם הבנק צריך להתריע על פעולה חריגה בחשבון משותף ?
      עו"ד אבי זילברפלד | 08/04/2015 09:17

      שלום רב,

      כאשר זכויות החתימה בחשבון הינן "ביחד ולחוד", כלומר: כל אחד מהשותפים רשאי לפעול לבד בחשבון המשותף, הרי שלפי דיני החוזים המצומצמים - הבנק לא חייב להודיע כלום. הסיכון ל"ריקון" החשבון הינו של השותף , אשר בהסכמתו לתנאי זכויות חתימה אלו, נתן הסכמתו לפעולה כזו.

      עם זאת, ישנה פסיקה "בנקאית",המרחיבה מעבר לדיני החוזים עצמם, ומחילה על מקרים כאלו את חובות הבנקאי לזהירות ונאמנות כלפי כל השותפים, וקובעת במקרים הראויים כי פעולות חריגות מצריכות התערבות הבנק, בין היתר ע"י וידוא הסכמת השותף.

      בברכת חג שמח !

      א.זילברפלד, עו"ד ונוטריון
      מנהל פורום בנקאות