שמירת טובין

  • שמירת טובין
    עפרה | 09/03/2015 19:34

    יצרן פריטי אומנות, מכר לפני כשנה מספר פרטי אומנות שהוכנו על פי הזמנה מיוחדת ללקוח בצ'ילה ושאינם ניתנים להעברה לאחר, וקיבל עבורם את מלוא התמורה.
    מאז הרכישה ולמרות התראות רבות בדבר אי אחריותו לנזק שייגרם לטובין ושכבר נגרם, דוחה אותו הלקוח בלך ושוב, ואינו מבצע ההובלה לארצו.
    עד מתי חלה על המוכר החובה להמשיך ולשמור הטובין?

    • שמירת טובין
      צבי שמיר, עו"ד | 12/03/2015 20:14

      לטעמי יש מקום להוציא ללקוח מכתב התראה כי ככול שלא יקח את הטובין יראו אותו כמי שוויתר עליהם והטובין יושלכו לפח.

      ככל שבתוך זמן סביר מקבלת ההתראה הלקוח לא יקח את הטובין ראי את הלקוח כמי שוויתר עליהם.

      אם ניתן למכור את הטובין לצד ג', מכרו את הטובין והעבירו הכסף ללקוח.

      צְבִי שָׁמִיר, עו"ד – פּוֹרֵם קְשָׁרִים וְקוֹשֵׁר קְצָווֹת
      משפט מנהלי, מסחרי, הוצל"פ, פשט"ר ודיני עבודה
      חבר ועדת הוצאה לפועל וועדת משפט מנהלי, בלשכת עוה"ד
      מנהל פורומים: הוצאה לפועל, עו"ד צעירים