צוואה\ ירושה

  • שאלה בנושא הגשת של צו קיום צוואה
    עו"ד מתחילה | 07/03/2015 13:57

    שלום רב,
    הוריי נפטרו לפני מספר שנים ובבעלותם דירה משותפת אשר אני רוצה למכור כעת.
    הדירה רשומה על שם שני הוריי.
    הבעיה היא שאבי נפטר שנים לפני אמי ולאבי אין צוואה.אמי נפטרה לאחר אבי ולה כן יש צוואה אשר כתוב בה כי הילדים הם היורשים.
    מה עושים במקרה כזה ? האם יש להגיש בקשה לצו צוואה בקשר לאמי ובמקביל בקשה לצו ירושה בקשר לאבי ?
    או יש להגיש קודם את הצו צוואה של אמי ולחכות לקבל אותו ורק אז להגיש בקשה לצו ירושה בקשר לאבי שכן אז אמי כבר לא תהיה יורשת והעיזבון יעבור ישירות לילדים שהם גם יורשיה?
    קיבלתי תשובות סותרות. אשמח לתשובה מהימנה.תודה.

    • צוואה\ ירושה
      עו"ד צעיר | 15/03/2015 22:55

      קודם כל לדעתי אתה יכול לגשת לרח' השלושה 2 בתל אביב שם יושב רשם הירושה\ האפוט' הכללי ופשוט לשאול אותם,

      דבר שני ךדעתי הכי נכון לעבוד מסודר, קודם על האבא לבקש צו ירושה ואח"כ לבקש צו קיום צוואה על אמא.

      ט.ל.ח.

    • מוריש ומצווה שנפטרו שניהם
      עו"ד ליטל יעקובוביץ-דראי | 16/03/2015 10:28

      שלום לך
      אביך נפטר ולא ערך צוואה ומשכך יש להוציא עבור עזבונו צו ירושה על פי דין, שבעזרתו יירשמו זכויותיו של אביו על שם אמך במחצית ועל שם ילדיו בחלקים שווים במחצית השניה.
      באשר לעזבון אמך, הוא יכלול את עזבונו של אביך רק משעה שיהיה צו ירושה על פי דין של אביך.
      יחד עם זאת אין מניעה להוציא צו ירושה של אביך וצו קיום צוואה לצוואתה של אמך במקביל .
      כך או כך צו ירושה על פי דין יקבע את חלקם היחסי של כל היורשים על פי דין (אישתו וילדיו), וצו קיום צוואה נותן תוקף לקיומה של הצוואה ככל שאין לה התנגדות.
      אשר לשלב הבא של רישום העזבון (קרי דירת הורייך, אז אני מציעה שתחכי עד שתקבלי את שניהם ורק אז תגשי לטאבו לרישום..)

      בהצלחה!
      ליטל יעקובוביץ-דראי, עו"ד
      עוסקת בדיני משפחה ירושות וצוואות