לשם הערכת שוויו של עסק

  • פירוק שותפות
    יפעת | 05/03/2015 06:19

    שלום. יש לי עסק בשותפות עם חבר. אני רוצה לצאת מהשותפות והחבר ימשיך לבדו לנהל את העסק. החנות לא נסגרת אלא תמשיך לפעול כרגיל עם אותם עובדים כמו שמנוהלת עכשיו. האם בחישוב של כמה מגיע לי מיציאה מהשותפות צריך לקחת בחשבון פיצוי פיטורין של כל העובדים בעסק למרות שהעסק לא באמת נסגר והם לא באמת מפוטרים? תודה

    • לשם הערכת שוויו של עסק
      ofer309 | 05/03/2015 19:24

      יש בין השאר להפחית התחייבויות ידועות ליום המכירה לשאלתך זכויות עובדים הם חלק מהתחייבויות העסק יחד עם זה יש להוסיף את שווי המוניטין שהעסק צבר ולתחוטם העיסוק חשיבות רבה בהערכת שוויו של העסק

    • הערכת שווי של העסק בפירוק שותפות
      עו"ד טלי קסלר | 23/03/2015 20:02

      ישנן מספר גישות להערכת שווי של עסקים. מכל מקום, הערכת השווי בהחלט צריכה לקחת בחשבון את ההתחייבויות של העסק ותשלומים (גם אם עתידיים) לעובדים היא אחת מהן.