אחת הבעיות היותר קשות בעסקים

  • חישוב תזרים מזומנים בעסק
    יוסי54 | 04/03/2015 15:17

    היי,

    אני ושותפי מעוניינים לפרק את העסק שהקמנו. אני מעוניין לרכוש את חלקו. אני מבין שע"מ לעשות זאת יש לחשב את הערך של העסק (אם אני לוא טועה - נכסים+תזרים מזומנים - התחייבויות). כיצד מחשבים את תזרים המזומנים? והאם הכוונה היא לרווח או הכנסה?

    תודה.

    • אחת הבעיות היותר קשות בעסקים
      ofer309 | 05/03/2015 05:17

      היא הערכת שווי של עסק יש שיטות רבות להערכת שוויו של עסק אבל השווי הסופי נקבע במו"מ בינכם תזרים המזומנים בפועל אינו פקטור אלא תזרים המזומנים העתידי
      אחת הדרכים לקביעת שווי התזרים העתידי מניחים שתצטרכו לקחת אשראי על מנת לממן את פעילות העסק עלות הריבית וההוצאות הנילוות על האשראי מהוות את שוויו האמיתי של תזרים המזומנים. לשמו הטוב של עסק (מוניטין) גם פקטור בהערכת שוויו של העסק ואתה מתעלם ממנו

      • תודה על התשובה  לת
        יוסי54 | 05/03/2015 17:35