פינוי מכונות

  • פינוי מכונות / צו עשה?
    עורכת דין | 03/03/2015 15:47

    מרשתי (חברה) סיימה התקשרות עם חברת מכונות צילום (נקרא לה חברת X) והתקשרה עם חברת Y. מרשתי התקשרה מספר פעמים לחברת X על מנת לתאם איסוף המכונות, אולם חברת X התעלמה מהפניות. נשלחו גם מכתבים ובשל התעלמות - המכונות הוצאו מחוץ למשרדים. בינתיים המכונות של חברת Y החלו לעבוד ללא בעיה, אולם חברת X ממשיכה בהתעלמותה, ככל הנראה מאחר ומדובר במכונות מיושנות ועלות ההובלה היא גבוהה. האם על מנת לגרום לחברת X לאסוף את המכונות - עליי להגיש בקשה לצו עשה לביהמ"ש? מהו ההליך המתאים?

    • פינוי מכונות
      צבי שמיר, עו"ד | 03/03/2015 16:52

      עד כמה מרשתך לחוצה על המקום?

      לדעתי הצעד היעיל ביותר הוא להעמיס את המכונות על משאית, לפרוק אותן אצל חברת X ולהוציא לחברת X חשבונית הוצאות לתשלום.

      אם חב' X לא תשלם מרשתך תוכל לשקול האם לתבוע אותה או לא (גם לתביעה יש עלויות).

      דבר אחד אני משוכנע, בשיטה שלי המכונות יפונו מהר יותר.
      צְבִי שָׁמִיר, עו"ד – פּוֹרֵם קְשָׁרִים וְקוֹשֵׁר קְצָווֹת
      משפט מנהלי, מסחרי, הוצל"פ, פשט"ר ודיני עבודה
      חבר ועדת הוצאה לפועל וועדת משפט מנהלי, בלשכת עוה"ד
      מנהל פורומים: הוצאה לפועל, עו"ד צעירים