מהו השכר הקובע לצורך חישוב דמי פנסיה ופיצויים?

  • תביעה יצוגית- רכיבי שכר
    דנה | 02/03/2015 20:05

    שלום. אני עובדת מזה חמש שנים במשרד רואי חשבון מהגדולים בארץ, המעסיק כ1800 עובדים. מדיניות המשרד (באופן גורף) הינה לשלם 70% מהשכר בתור שכר בסיס ו30% נסיעות. נהוג לת העלאה אחת לשנה, וגם ההעלאה מפוצלת 70% לשכר הבסיס ו30% לנסיעות.
    הפרשות לפנסיה ופיצויים מבוצעת על שכר הבסיס בלבד, כמו כן, שעות נוספות מחושבות על שכר הבסיס בלבד
    משמע: אם שכרי סה"כ עומד על 10,000 שח, המשרד לא מפריש לפנסיה ופיצויים על 3000 שח. כמו כן, ערך שעת עבודה בפועל הינו כ54 שח (לפי 186 שעות עבודה בחודש) אך תשלום שעה נוספת לפי 125% הוא משכר שעתי של 38 שח בלבד (7000 חלקי 186) כך שבעצם על שעה נוספת מקבלים 94% במקום 125%.
    מיותר לציין כי ממוצע השעות הנוספות החודשיות של כל עובד הינו כ-20 שעות בתקופות לא לחוצות.
    השאלה-מה ניתן לעשות? האם זה חוקי? האם ניתן לתבוע? כיצד ניתן לתבוע? האם ניתן להגיש תביעה יצוגית?האם צריך לאגד את כל העובדים כדי להגיש תביעה יצוגית? (עד היום לא הוגשו לידיעתי תביעות יצוגיות מחשש שמא שם העובד יחשף והדבר יפגע במציאת עבודה בעתיד- כאמור מדובר במשרד רואי החשבון מהגדולים בישראל)

    • מהו השכר הקובע לצורך חישוב דמי פנסיה ופיצויים?
      עו"ד עמירם טפירו | 12/03/2015 16:13

      דנה שלום,

      על פניו, פנייתך מגלה עניין רב. אני ממלית לך לפנות לעו"ד לייעוץ פרטני לשם בחינת הסוגיה על פרטיה.

      בברכה,

      עמירם טפירו, עו"ד
      מנהל פורום תובענות ייצוגיות.