אני מציעה תחילה לקבל ייעוץ לעניין

  • הסכם מתנה
    ד.כ | 26/02/2015 09:46

    שלום רב,

    יש לי לקוחה שהיא ובנה קיבלו צו ירושה מלפני 10 שנים לערך.
    כעת הבן הגיע לגיל 18, והם מעוניינים שהבן יעביר את זכויותיו לאמא וכביכול יוותר על זכויותיו בדירה. כיוון שאין אפשרות לתקן את צו הירושה לאחר זמן כה רב שחלף, הדרך היא לערוך הסכם ביניהם.

    שאלתי היא האם כדאי לערוך הסכם מתנה על שהבן מוותר על חלקו בנכס (ויהיה פטור ממס) או שמא יש דרך אחרת לעשות כן.

    תודה רבה

    • אני מציעה תחילה לקבל ייעוץ לעניין
      עו"ד ליטל יעקובוביץ-דראי | 15/03/2015 23:10

      המיסוי בהעברה ללא תמורה מבן לאמו, שכן ייתכן ויהיה כאן חיוב במס.

      אשר לנושא צו הירושה, לא ניתן יהיה להסתלק מחלקו של הבן בחלוף 10 שנים, ובכל מקרה כשניתן הצו היה הילד קטין ובכל מקרה לא יכל להסתלק.

      נשמע שהפתרון של העברה ללא תמורה הוא ההגיוני, בכפוף לבחינת שאלת המיסוי שיחול על הצדדים.

      ליטל יעקובוביץ-דראי, עו"ד