נוסחה לחישוב שכ"ט

  • שכר טרחה
    ר | 22/02/2015 12:14

    שלום רב. ראשית תודה על הפורום הנפלא! אני עו"ד צעירה. אודה לחוות דעתכם מהו שכ"ט (באופן כללי, "בגדול" מבלי שאפרט ממש את כל פרטי התיק...) המגיע לשני תיקים שהגיעו לידיי: 1. אישה בהליכי גירושין. יש לה לאישה עו"ד שמייצג אותה בדיני משפחה אך הוא לא יטפל לה בכל הקשור למקרקעין. הזוג אמור להגיע להסכם גירושין שלפיו האישה תקבל את כל הדירה ששייכת היום לשניהם בחלקים שווים והאיש יקבל דברים אחרים. אני אמורה להכין את כל כל מסמכי העברת הזכויות (מינהל מקרקעי ישראל + חברה משכנת)  כי במועד הדיון הבא אמור להיות הגט וזו ההזדמנות היחידה והאחרונה להחתים את הבעל על מסמכי העברת הזכויות כי לאחמ"כ דרכיהם אמורות להיפרד לגמרי. עם כל המסמכים עלי לנסוע ממקום מגורי במרכז לדיון שיתקיים בדרום הארץ ולהחתים שם את הבעל. לאחמ"כ יהיה עלי להעביר את הזכויות. 2. תיק נוסף של גירושין שבו האישה גם אמורה לקבל את כל הדירה שרשומה היום על שם שניהם. שם אני לא צריכה להגיע לדיון אך לטפל עבור האישה גם בכל הכרוך מסביב כמו: טיפול מול הבנק לקבל הסכמתו להוצאת לווה (הבעל) ולרישום המשכנתא בחברה משכנת ע"ש האישה בלבד. גם כאן מדובר על דירה שרשומה בחברה משכנת+מינהל. אודה מאוד לחוות דעתכם.
    הרבה תודה.

    • נוסחה לחישוב שכ"ט
      צבי שמיר, עו"ד | 22/02/2015 16:22

      X*Z*Y בצרוף מע"מ כדין.
      X = הערכת כמות שעות עבודה
      Z = מקדם טעות בהערכת כמות שעות עבודה (כעו"ד צעירה ממליץ על 30%)
      Y = כסף שאני רוצה להרוויח לשעה (על כמה חשבת? תכפילי ב 1.3)

      הוראות לשימוש בנוסחה:
      בוחנים את הלקוח ומעריכים יכולת שלו.
      בשום פנים ואופן לא מציעים תעריף זול ממה שאתה רוצה להרוויח לשעת עבודה!!!
      מסתכלים היטב על הלקוח ונוקבים בשכר הטרחה - אם הלקוח לא התעלף אומרים $ (אם יש ללקוח זיקה לשוק האירופי המשותף מחליפים את ה $ ב- €) .
      אם עדיין לא התעלף אומרים לא כולל מע"מ.

      הלקוח עדיין לא זקוק לטיפול נמרץ? מוסיפים "לא כולל הוצאות ואגרות".
      את עניין ההוצאות לא משמיטים - גם אם לא ציינת זאת בפני הלקוח כשנקבת בשכרך.
      כאשר חותמים על הסכם שכ"ט מחתימים את הלקוח שהוא נושא באגרות והוצאות (לא לשכוח לציין זאת מפורשות בפני הלקוח).

      צְבִי שָׁמִיר, עו"ד – פּוֹרֵם קְשָׁרִים וְקוֹשֵׁר קְצָווֹת
      משפט מנהלי, מסחרי, הוצל"פ, פשט"ר ודיני עבודה
      חבר ועדת הוצאה לפועל וועדת משפט מנהלי, בלשכת עוה"ד
      מנהל פורומים: הוצאה לפועל, עו"ד צעירים