תלונות שוא

  • קבלת רישיון עורך דין, תלונות שווא ללשכת עורכי הדין
    ד | 15/02/2015 15:16

    שלום לכולם,אני שוקל לגשת למבחני הלשכה כדי לקבל רישיון עורך דין, אך אני לא מתכוון לעבוד כעורך דין, אני בתחום אחר.הבעיה היא שאני חושש שאני יהיה חשוף לתלונות שווא ועדת המשמעת של לשכת עורכי הדין, כידוע לכם, כיום אזרחים יכולים להגיש תלונות על עורכי דין על מה שהם רוצים כולל תלונות שקריות בלי שהם נענשים והלשכה אך מתעדת את התלונות כך ששמם של עורכי הדין נפגע כתוצאה מכך.זה מרתיע אותי מלקבל רישיון עורכי דין שמה סכוסכים אזרחיים עם אנשים כפי שתמיד יכול לקרות ינצלו את ועדת המשמעת כדי להעליל עליי שאני מתנהג בתורה לא ראויה וכדומה.אני לא מוכן להיות חשוף לכך שהשם שלי יפגע באמצאות שקרים.

    • תלונות שוא
      צבי שמיר, עו"ד | 17/02/2015 08:21

      במקומך, על מנת שלא יעלילו עלי שאני  נקרופיל / זאופיל / קופרופיל / אינפנטופיל או סתם  אפבופיל הייתי מסתגר בבית ומתפלל שלא יעלילו עלי שאני גולש לאתרי פדופליה.

      החיים הנם אי ודאות אחת גדולה.
      אם תנהל את החיים שלך על פי סיכונים תאורטיים תגיע ל...כלום.

      תציב מטרות, תפעל להשיגן תום שאתה מפעיל שיקול דעת ובודק סיכויים אל מול סיכונים, רווח אל מול הפסד.

      בהצלחה

      צְבִי שָׁמִיר, עו"ד – פּוֹרֵם קְשָׁרִים וְקוֹשֵׁר קְצָווֹת
      משפט מנהלי, מסחרי, הוצל"פ, פשט"ר ודיני עבודה
      חבר ועדת הוצאה לפועל וועדת משפט מנהלי, בלשכת עוה"ד
      מנהל פורומים: הוצאה לפועל, עו"ד צעירים

      • האם יפתח לי תיק משמעתי בלי ראיות?
        ד | 18/02/2015 18:07

        האם יפתח לי תיק משמעתי בלי ראיות?
        האם זה יתכן?

        • אתה עו"ד?
          צבי שמיר, עו"ד | 19/02/2015 17:46

          לדעתי כל אחד חף מפשע עד שהוכח אחרת.

          אם תגיע תלונה, יגישו אותה לתגובתך.

          לאחר קבלת תגובתך יחליטו האם יש "בשר" בתלונה.

          אם אין "בשר" התלונה תגנז.

          אם עברת עברה משמעתית התלונה תמשיך להתברר ויתכן שאף תועבר לבירור בבית הדין המשמעתי של לשכת עוה"ד.

          צְבִי שָׁמִיר, עו"ד – פּוֹרֵם קְשָׁרִים וְקוֹשֵׁר קְצָווֹת
          משפט מנהלי, מסחרי, הוצל"פ, פשט"ר ודיני עבודה
          חבר ועדת הוצאה לפועל וועדת משפט מנהלי, בלשכת עוה"ד
          מנהל פורומים: הוצאה לפועל, עו"ד צעירים