ניגוד עניינים

  • אם עורך דיין נמצא במצב של ניגוד עניינים
    לא עו"ד | 11/02/2015 18:55

    אם עורך דיין נמצא במצב של ניגוד עניינים  והוא לא פוסל את עצמו, האם זה עבירה אתית? האם עצם ההמצעו במצב של ניגוד עניינים זה עבירה אתית בפני עצמה שהלשכה מעמידה לדין משמעתי?

    • ניגוד עניינים
      צבי שמיר, עו"ד | 15/02/2015 08:48

      המצאות בניגוד עניינים מונעת מעו"ד לפעול בהתאם לכלל 2 לכללי האתיקה המקצועית ומהווה הפרה ישירה של כלל 14 לכללי האתיקה המקצועית.

      צְבִי שָׁמִיר, עו"ד – פּוֹרֵם קְשָׁרִים וְקוֹשֵׁר קְצָווֹת
      משפט מנהלי, מסחרי, הוצל"פ, פשט"ר ודיני עבודה
      חבר ועדת הוצאה לפועל וועדת משפט מנהלי, בלשכת עוה"ד
      מנהל פורומים: הוצאה לפועל, עו"ד צעירים

      • השאלה האם הוא יעמוד לדין משמעתי הוא ידפדו את התלונ
        ד | 15/02/2015 14:32

        יש חוקים ויש חוקים שאוכפים.

        השאלה מה לגבי האכיפה

        • כל אירוע לגופו  לת
          צבי שמיר, עו"ד | 18/02/2015 21:10

          • האם זה עבירה משמעתית
            שואל | 18/02/2015 22:01

            אם עורך דין התרשל בטיפול של תלונה ולא גילה לי על ההתרשלות שלו.והוא המשיך לפעול בתיק בכוונה לפגוע בתיק כדי שיכול לטעות שלא נגרם נזק שהרי לרשלנות מקצועית צריך עוולת נזיקין.האם מדובר בניגוד עניינים? האם אפשר להאשים אותו שלא דיווח לי על כוונותיו ועל ניגוד עניינים?כי היה לו אינטרס שהתיק יכשל כדי שלא יואשם ברשלנות מקצועית בניגוד לתפקידו כפי שנדרש ממנו.האם הוא חייב לדווח לי כאשר הוא מתכוון ורוצה שהתיק יסגר?

            • רק אלוקים בוחן כליות ולב
              צבי שמיר, עו"ד | 19/02/2015 17:43

              אם אתה סבור שעו"ד פעל בניגוד עניינים, פנה לועדת האתיקה

              צְבִי שָׁמִיר, עו"ד – פּוֹרֵם קְשָׁרִים וְקוֹשֵׁר קְצָווֹת משפט
              מנהלי, מסחרי, הוצל"פ, פשט"ר ודיני עבודה
              חבר ועדת הוצאה לפועל וועדת משפט מנהלי, בלשכת עוה"ד
              מנהל פורומים: הוצאה לפועל, עו"ד צעירים