לדעתי, אין צורך בהודעה כזו כלל ומוטב לפעול נכון

  • האם הנוסח הבא מהווה לשון הרע
    יאיר | 29/01/2015 00:29

    שלום רב

    1.  אם אני כותב במייל לאחיינית שלי שאני יודע שהם (היא ואמא שלה) השתלטו על הצוואה של אימי והחברה הכי טובה שלה החתימה את אמא שלי בזדון על הצוואה ואני אוכיח את זה
    האם נוסח זה מהווה לשון הרע או איום. כנ''ל לכתוב את הדברים לבא כוחם

    2.  האם אותו דבר אני רשאי להוסיף בתלונה ללשכה על אותה עורכת דין שהחתימה את אימי (רק כתוספת בתלונה עצמה ישנם דברים אחרים)

    האם זה מהווה לשון הרע

    תודה

    • לדעתי, אין צורך בהודעה כזו כלל ומוטב לפעול נכון
      שאול | 29/01/2015 09:10

      א. תעצור ותשאל את עצמך לשם מה אתה צריך לכתוב זאת. אם זה נכון מבחינתך, תנקוט בהליך משפטי ואז כל מה שיהיה כתוב מוגן.
      ב. אם אתה כותב רק לאחיינית שלך, בהנחה שאף אחד לא יקרא זאת, הרי שיסוד הפרסום אינו מתקיים.
      ג. בהנחה שהדברים נכונים הרי שהם מוגנים מבחינת אמת דיברתי. אם כי תצטרך להוכיח שאכן הם נכונים וזה לא קל להוכחה במקרים כאלה.
      ד.תלונה לרשות מוסמכת מוגנת בהנחה שלא מדובר בשקר שנועד בכוונת זדון לפגוע.

      לדעתי - אם החשש שלך מאומת ובר הוכחה, אז תמנע ממכתבים מיותרים, לבטח לא לעורך הדין של הצד שכנגד. תתייעץ עם עורך דין בדיני משפחה ותפעל נכון במסגרת הליך משפטי. אל תתפתה לפעול מהבטן כי זה מתכון לצרות.
      בהצלחה

      • שלום שאול
        יאיר | 07/02/2015 23:34

        היה הליך משפטי עד העליון ובו הצוואה לא נפסלה למרות שהיתה פסולה מראש

        כולם השתלטו ועורכת הצוואה שהיא החברה הכי טובה של נהנית (נכדה) אשר קיבלה הרבה יותר ממני הבן. בלי שום פורפורציה

        לפי כל הסימנים היתה השתלטות קשה וזדונית (עו''ד מס' 1 בהתנגדויות בועז קראוס טען שהצוואה מאוד מסריחה)

        ע''פ כל הסיממנים והסימנים היתה השתלטות קשה

        בנוסף טויפלו בזה עורכי דין כושלים. יחד עם זאת יתכן שהעו''ד הכי טוב לא היה מצליח לפסול אותה כי קשה לפסול צוואה מה גם שעורכת הצוואה מאוד מתוחכמת ושטנית (עו''ד פלילית בכירה בעלת השפעה רבה על שופטים)

        אעשה הכל כדי להפוך את הכל - לא יתכן ונכדה תפנה לחברה שלה כדי שתערוך צוואה לטובתה וזה יעבור בשתיקה

        אגב בגרמניה יש חוק נגד השתלטויות על צוואות - הם חכמים. לא כמו כאן

        • שלום, יאיר
          שאול | 08/02/2015 08:57

          שלום,

          שים לב, תשובתי לא עסקה בשאלת תוקפה של הצוואה ולא חוקיותה, אלא אך ורק לשאלה האם כדאי, חכם ונבון לשלוח את אותה הודעה לצד השני ו/או לעורך הדין שלה.
          תשובתי עסקה בסוגיית לשון הרע ולא בסוגיית חוק הירושה או תוקפה של צוואה.
          באשר לנושא הראשון סברתי אז וגם עתה שאין כל צורך במכתב הזה משום שהוא לא יועיל במאבק בנושא השני, ועוד עלול לסבך אותך קשות בסוגיה נוספת שמומלץ להתרחק ממנה.
          באשר לנושא הצוואה, היות ויש החלטה בעליון הרי שאין כבר מה לעשות. העליון היא הערכאה הגבוהה ביותר בישראל ולא נראה לי שמישהו שם יאפשר דיון נוסף בהליך הזה.
          אם זה המצב המשפטי, מוטב להשלים איתו כי הוא לא ישתנה, ומנגד יגרם לך נזק נפשי אם תמשיך לעסוק בכך.

          מכל מקום, בהצלחה!

          • תודה לך. מבקש תשובה של עו''ד בקשר ללשון הרע. תודה  לת
            יאיר | 08/02/2015 23:21

            • כל התשובות שקיבלת היו מעו"ד
              שאול | 10/02/2015 12:47

              מסתבר שאסור לציין מי עורך הדין שהשיב לך, ולכן מחקו את תשובתי הקודמת שכללה את שמי המלא. למרות שלא ציינתי פרט זה לצורכי פרסום אלא רק לצורך ראיה שמדובר בעורך דין.