צילום נסתר בחדר מדרגות.

  • גבולות של חוקר פרטי
    נונה | 24/01/2015 12:10

    לפני שבועיים הגשתי נגד הגרוש שלי תלונה במשטרה שאני מוטרדת בלילות וחושדת בו שהוא מכבה לי את המתג של החשמל מבחוץ וכל זה התחיל אחרי שהגשתי לו חוזה שכירות דירה אני משכירה את דירתו של אבי ואבי גר דירה אחרת באותו בניין כך שאני חושבת שהחשוד מעוניין להוכיח לבית משפט שאינני מתגוררת לבד על מנת לא לשלם את מה שמןטל עליו. מאז התלונה אין יותר הטרדןת ולשם ביטחוני וביטחון בני מאחר ושמדובר בבן זוג שהיה אלים כלפיי ורואה את בן השנה בפיקוח, התקנתי מצלמות. שבוע שעבר הבחנתי במישהו שהתחבא בקומה מעל וכשראה שהבחנתי בו וקלטתי אותו הוא ירד ישר ושאל אותי אם יש שכנים רוסי כשנכנסתי הביתה עשיתי החזר בהקלטה בביתי וגיליתי שהוא צילם אותי שניסיתי לפתוח את הדלת של ביתי כשהגב שלי מופנה אליו, מאז פחדתי כי אני לא יודעת אם מדובר באחד החברים שלו אן באמת חוקר פרטי אז התחלתי להסתכל שבועים אחרונים אחורה ןאני מגלה שהיה עוד אחד שהגיע לצלם את הקומה שלי ואת דלת ביתי עוד כשהייתי בעבודה שבועיים לפני כן . אין לי בעיה שישלח חוקרים פרטים כי גם ככה אין לי מה להחביא אך האם מותר לחוקר פרטי להתקין מצלמה נסתרת בקומות או רק מותר לו לצלם כשהוא מגיע לעקוב??

    • צילום נסתר בחדר מדרגות.
      שמשון ג, משרד חקירות | 24/01/2015 12:33

      שלום רב,

      לחוקיות הצילום בחדר המדרגות ישנם היבטים חוקיים שונים ולכן כדאי לבחון כל מקרה לגופו ולקבל חוות דעת משפטית.
      יחד עם זאת, אציין כי במידה ומותקנת מצלמה בחדר המדרגות, חל איסור לצלם לתוך הבית פנימה.

      בברכה,
      שמשון ג שרותי חקירות.

      • תודה על התשובה. עוד שאלה ברשותך
        נונה | 24/01/2015 15:17

        תודה על התשובה
        הוא לא נכנס לתוך הבית הוא צילם בדיוק מאחורי הגב שלי שאפשר לראות זאת בבירור במצלמה מה שבטוח שהוא צילם זה את מה שרואים כשפותחים את הדלת השאלה אם גם זה נחשב לאסור ??
        לידע כללי, כמה זמן חוקר פרטי אמור לחקור את המקרה במידה ולא אוסף הוכחות ??
        מפחיד אותי המחשבה שכל פעם אני אצטרך להגיע ולהיתקל במישהו שכרגע אינני יודעת באמת אם הוא חוקר פרטי או לא. הבנאדם שהגיע לפני כמה שבועות דפק על ביתו של אבי וטען שהוא קבלן ורוצה לשפץ בניינים ועלה אליי וצילם את הדלת וחזר באותו יום 3 פעמים וניסה לדבר עם השכן ושאל אותו למה לא פותחים את הדלת??

        • המשך
          נונה | 24/01/2015 15:19

          חשוב לי לציין שאותו בנאדם קלט שישנם מצלמות והמשיך לצלם את הדלת ללא חשש או פחד.

        • כמה זמן אורכת חקירה?
          שמשון ג, משרד חקירות | 25/01/2015 06:47

          שלום רב.

          כפי שציינתי קודם לכן, שאלות משפטיות בכלל ובנושא חוקיות בפרט, יש להפנות לפורמים משפטיים.

          לשאלתך בנושא הזמנים לחקירה. הכל תלוי בהסכם העבודה שנערך בין משרד החקירות לבין מזמין העבודה.
          באופן כללי, חקירות ומעקבים בנושא "מגורים" אינם נערכים פרקי זמן ארוכים אך יתכן מצב בו הם מתחדשים מפעם לפעם.

          בברכה,
          שמשון ג שרותי חקירות.