הפורום סגור למשתמשים רשומים בלבד להרשמה לחץ כאן

בקשה זוג לסביות להליך פונדקאות במדינת ישראל

  • אם פונדקאית עם ביצית של בת זוגי
    מעיין | 22/01/2015 16:59

    שלום עו"ד מתן חודרוב,
    אני ובת זוגתי ביחד כבר 10 שנים (אני בת 32, היא בת 39) והיא חולה בסכרת נעורים.
    כעת כשאנו מעוניינות להביא ילד החלטנו שאני אהיה זו שבהריון כי אני חוששת שעקב מצבה הבריאותי היריון יסכן אותה.
    האם זה בכלל אפשרי? מהO הההליכים שיש לעבור והאם בפן החוקי הילד יהיה של שתינו?

    • בקשה זוג לסביות להליך פונדקאות במדינת ישראל
      עו״ד מתן חודורוב | 23/01/2015 06:08

      מעיין שלום,

      על פי לשון החוק אין אפשרות לבצע הליך פונדקאות לזוג מאותו המין במדינת ישראל.

      מקרה דומה לשלכן נידון בבג״צ לאחרונה והמדינה איפשרה ביצוע הליך ההשתלה בחו״ל וחזרה לארץ להמשך ההליך, אך העותרות עמדו על עתירתן לבצע את כל ההליך בארץ ובג״צ דחה את עתירתן.

      לגבי הליכי ההורות לאחר ביצוע ההליך (במדינה בה ניתן לבצע הליך פונדקאות לבנות זוג מאותו המין) יש לפנות לבית המשפט לענייני משפחה בבקשה מתאימה ובסופו של יום יקבע בית המשפט את ההורות של בת הזוג הלא גנטית.

      אשמח לסייע בהמשך,

      בברכה,

      מתן חודורוב, עו"ד
      מנהל פורום פונדקאות