מפקדי כתב עליי הערכה שלילית מכיוון שהתלוננתי בגין הטרדה מינית מצידו

  • לשון הרע
    אלי | 21/01/2015 16:00

    שלום אהי עובדת במשטרה ובגלל שהגשתי תלונה כנגד מפקדי על הטרדה מינית הוא רשם עליי הערכה תקופתית מאוד שלילית למרות מכתבים וחוות דעת מעולות מאנשים אחרים האם אוכל לתבוע אותו ?

    • מפקדי כתב עליי הערכה שלילית מכיוון שהתלוננתי בגין הטרדה מינית מצידו
      עו"ד בן קרפל | 22/01/2015 10:07

      אלי שלום רב,

      בכדי שיהיה ניתן לתת תשובה מבוססת יש לראות את ההערכה התקופתית שנכתבה.

      בברכה,
      בן קרפל, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

    • הערכה שלילית בשל תלונה על הטרדה מינית
      עופר בן אברהם | 22/01/2015 10:58

      1. סעיף 15(7) לחוק איסור לשון הרע מגן על פרסום שהוא "הבעת דעה על התנהגותו או אופיו של הנפגע בעניין שבו הנאשם או הנתבע ממונה על הנפגע, מכוח דין או חוזה, והפרסום היה מוצדק על ידי היותו ממונה כאמור". שימי לב, שההגנה מותנית בכך שהפרסום מוצדק, כאמור, ובתנאי כללי נוסף, שהפרסום נעשה בתום לב, כנדרש ברישא של סעיף 15.
      2. אם תיאורך נכון, אין מדובר רק בפרסום לשון הרע, אלא גם בהתנכלות, שהיא עבירה פלילית ועוולה אזרחית לפי סעיף 3(ב), 4, 5 ו- 6 לחוק למניעת הטרדה מינית.

    • רצוי שתפני את תשומת ליבו להוראות כל דין
      ד | 05/02/2015 18:48

      אם מדובר בשקר ביודעין, רצוי שתאיימי עליו בתביעה ואף קובלנה פלילית על מנת שידע לא להתעסק איתך.

      כעקרון מותר לו להגיב אבל אסור לו לשקר, רצוי שתאיימי עליו זה צריך להספיק, אם זה שקר ביודעין ומדובר בהאשמות פליליות אז לפי הפסיקה והחוק זה יכול להיות בסיס טוב להרשעה פלילית בגין לשון הרע וזה צריך להרתיע אותו.

      אני מקווה שעזרתי לך.