התחזות של חוקר פרטי

  • התחזות של חוקר פרטי
    איש | 13/01/2015 10:21

    שלום,
    לפני כמה ימים מישהו צלצל באינטרקום וטען שהוא חוקר מטעם משרד החינוך וכשנכנס לביתי חזר על משפט זה אך לא הציג שום תעודה כגיבוי.
    לאחר ששאלתי אותו הוא הודה שהוא חוקר פרטי.
    לדעתי מישהו רצה לברר אודותיי ואודות אישתי (שהייתה מפוחדת) משהו וביקש מהחוקר הפרטי להתחזות למישהו מטעם משרד החינוך.
    האם מדובר בעבירה פלילית (ידוע לי שהחוק הפלילי מחשיב התחזות כעבירה אבל מה לגבי חוקר פרטי)?
    האם מדובר בעבירת משמעת של החוקר?
    האם ניתן לתבוע אותו בהליך פלילי או בהליך אזרחי?

    • התחזות של חוקר פרטי
      שמשון ג, משרד חקירות | 13/01/2015 11:33

      שלום רב.

      חוקר פרטי, על פי חוק, יציג עצמו כ'חוקר פרטי'.
      אין כל מניעה שהחוקר יציג את עצמו כמי שפועל מטעם משרד החינוך, כל עוד הוא אכן פועל מטעמם.

      לחוקר פרטי אין יתרון על כל אזרח אחר במדינה בכל הקשור לעבירת התחזות.

      לא הייתי מציע לך למהר ולתבוע בטרם תדע את כל הפרטים לאשורם.
      תביעה שתתברר כתביעת סרק יכולה להעמיד אותך במצב בו אתה הוא זה שתישא בהוצאות.

      בברכה,
      שמשון ג שרותי חקירות.