לשון הרע בפורום לחיות מחמד

  • האם יש עילה לתביעת לשון הרע
    רוני | 11/01/2015 02:05

    שלום רב
    מנהל פורום לחיות מחמד כתב בתגובה להודעה שלי שאני מתעלל בחיית המחמד שלי ( הדגיש זאת מספר פעמים).
    בהנחה שמעשי בהודעה אינם התעללות , האם יש לי עילה לתבוע את אותו מנהל ואת האתר בו הפורום מנוהל ?
    תודה
    רוני

    • לשון הרע בפורום לחיות מחמד
      עו"ד בן קרפל | 11/01/2015 10:32

      רוני שלום רב,

      בכדי לענות על שאלתך יש לראות את הדברים שכתבת ואת התגובה של מנהל הפורום כפי שנכתבה.

      באופן כללי, במידה וטוענים כי, התעללת בבעלי חיים הדבר בהחלט יכול להחשב כלשון הרע.

      אך במידה והדבר נכון ו/או משתמע מדבריך שהתעללת בבעלי חיים, יכול שתעמוד למנהל הפורום הגנת אמת בפרסום.

      בהצלחה,
      בן קרפל, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      • פירוט
        רוני | 12/01/2015 14:26

        בהמשך , בסך הכל כתבתי שאני מוריד את הכלב הבוגר שלי פעמיים ביום ומנהלת הפורום כתבה 3 פעמים שזו התעללות ברורה כי צריך להוריד 4 פעמים לפחות כלב בוגר (לא גור)
        ברצוני לציין שבזמנו הווטרינר שלי עמר לי שפעמיים זה המינימום..

        בנוסף שאלתי האם ניתן לתבוע גם את האתר בו מנועל הפורום או שבתביעה כזו יש לתבוע ישירות רק את האדם שפירסם את ההודעה המעלילה?

        • זכותה להביע את דעתה
          עופר בן אברהם | 22/01/2015 11:05

          סעיף 15(6) לחוק איסור לשון הרע מגן על פרסום בתום לב, שהוא "ביקורת על יצירה ספרותית, מדעית, אמנותית או אחרת שהנפגע פרסם או הציג ברבים, או על פעולה שעשה בפומבי, ובמידה שהדבר כרוך בבקורת כזאת - הבעת דעה על אופיו, עברו, מעשיו או דעותיו של הנפגע במידה שהם נתגלו באותה יצירה או פעולה".
          להערכתי, אין לך שום עילת תביעה.

        • וראה גם
          עופר בן אברהם | 22/01/2015 11:09

          סעיף 15(2) ו- (3) לחוק.