שקרים בפני 15 אנשים האם לשון הרע

  • אני אשמח לעזרה
    פגוע מאד | 19/12/2014 07:56

    קרה לי אמש מקרה אשר השאיר אותי מצולק גם בעת כתיבת שורות אלו, וזה המקרה:
    כמדי יום חמישי נכנסתי לחנות ומילאתי טופס טוטו, בעודי יושב בנחת וחושב על תוצאות השבת, נכנס אדם חסון בשנות ה 50 לחיו ותפס אותי בחוקה בחולצה תוך כדי שהוא צועק בפני לקוחות החנות( היו לערך כ-10 אנשים) שאני נוכל וכי עקצתי אותו בצקים לפני כחודש... כל נסיונותיי להדוף אותו ממני ולהסביר לו כי מדובר בטעות לא צלחו.גם כאשר מסרתי לו את תז ואת שמי,לא עזר הדבר, הבחור המשיך לגדף אותי שאני נוכל,רמאי,שקרן, וככל שצעק נכנסו עוד ועוד אנשים לחנות מחמת הצעקות ואני יושב מבוייש ומנסה לספק הסברים כי מדובר בטעות. כל נסיונות לקוחות החנות כי הם מכירים אותי ואת שם משפחתי ואין אני האדם שמחפש,לא הועילו.
    הבחור במשך 30 דקות הטיח בי שוב ושוב עלבונות והאשמות,גם נסיונות בעל העסק להסביר כי יש טעות,ואין אני האדם שהוא מחפש,פשוט לא צלחו. כפתרון לסוגיה,הוא אמר לי כי מבחינתו תפס אותי ויגיע אליי, והלך לבדוק את מספר תז שלי ואת הצילומים בחנותו (ממוקמת כמה מטרים ממקום החנות בה קרה המקרה) ואמר כי יגיע תוך כמה דקות.
    לאחר כשעה שהמתנתי מבוייש וחיוור ולמעלה מ15  איש יושבים בחנות ועורכים בינהם התייעצויות אם זה אני או לא אני, לא הגיע אותו אדם ולכן ניגשתי לחנותו ביחד עם עוד 3 אנשים מחמת זהירות,  כאשר נכנסתי לעסקו (ציינג)  אישר בפניו אחד העובדים שלו, כי אני אומנם דומה מעט מאד לאותו אדם אשר"עקץ" ביקש סליחה שסירבתי לקבל ובכך הנושא נגמר.
    אשמח לדעתך אומר מקרה כזה,היו בחנות 15 אנשים אשר אני מכיר אותם ומכירים אותי.

    • שקרים בפני 15 אנשים האם לשון הרע
      עו"ד בן קרפל | 21/12/2014 09:59

      שלום רב,

      חוק איסור לשון הרע דורש שני מרכיבים אשר בהתקיימם תקום לנפגע עילת תביעה על פיו.

      המרכיב הראשון הוא - שהדברים שנאמרו הם אכן דברים שיש בהם לשון הרע, סעיפים 1(1)(2)(3)(4) לחוק מפרטים מהי לשון הרע, במקרה שלך ניראה כי הדברים שנאמרו אודותיך הם אכן דברים שיש בהם לשון הרע.

      המרכיב השני הנדרש בכדי לגבש עילת תביעה מצוי בסעיף 2 לחוק והוא מרכיב הפרסום, רוצה לומר כי, בכדי שתתגבש עילת תביעה דברי לשון הרע צריכים להיות מפורסמים, החוק מגדיר פרסום אם היה מיועד לאדם אחד זולת הנפגע.
      במקרה שלנו אתה הוא הנפגע והדברים נאמרו בפני אדם אחד זולתך או לדבריך לפני כ - 15 אנשים .

      משכך ועל פי הדברים שסיפרת קיימת עילת תביעה לפי חוק איסור לשון הרע.
      חשוב לזכור שהחוק מעניק לנתבעים שלל הגנות, בשל כך אמליץ לך לפנות לעו"ד המתמחה בתחום להמשך טיפול .

      בהצלחה,
      בן קרפל, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      למידע נוסף: אינדקס עורכי דין