האם יש משפטים במכתב שיכולים להיחשב כלשון הרע?

  • האם יש בדברים אלה הוצאת דיבה
    י. | 05/12/2014 20:30

    מכתב שהופץ ל-10 בעלי דירות בבניין- נא תשובתכם המהירה והמלומדת האם יש כאן הוצאת דיבה.

    תודה.

    להלן  חלקים מהמכתב

    שלום לכולם

    הנדון: יעקב כהן לוי

    יעקב החליט שאם הוא לא בנציגות אז הוא לא יחתום על מסמך מטעם חברת X .

    יעקב מוכן לחתום על מסמך חברת X רק בתנאי שהוא יהיה בנציגות, כלומר אין פרויקט ללא יעקב.

    יעקב למעשה פועל כאופוזיציה לכל מה שקורה בתהליך ומנסה להקשות ולטרפד ככל שניתן את המהלכים שמובילים הנציגות.

    יעקב חושב שהנציגות עובדת אצלו וחייבים לענות לו כל יומיים על שאלותיו ובמיוחד שחלק מהתשובות נמסרו בפרוטוקול האחרון שיצא ובכלל כאחד שסרב לחתום על מסמך חברת X,מה כל כך מעניין אותו מה קורה?

    יעקב הצליח להסתכסך עם כל כך הרבה דיירים מהבנין בכישרון רב שנמצא רק אצלו.כאשר אומרים על איש אחד שהוא שיכור אז בסדר. כאשר שלושה אומרים על מישהו שהוא שיכור אז זה כבר מתחיל להיות חשוד שאולי הוא שיכור ואם רב הדיירים אומרים על מישהו שהוא שיכור אז כדאי שהחשוד בשיכרות יבדוק טוב טוב את עצמו שאולי משהו אצלו לא תקין באמת.

    לסיכום: מכתב זה נכתב על דעת עצמי  בלבד אך אני יכול לכתוב באחריות כי אין לחברי הנציגות שום כוונה להיגרר לשאלות הפרובוקציה שמנהל יעקב ובטח לא נענה לו כל יום או יומיים על שאלותיו שמטרתן להטריד, להפריע, ולשבש כל מהלך ואל תתפלאו שיעקב ימשיך לכתוב ככול העולה על רוחו ואנחנו פשוט נתעלם ממנו.

    • האם יש משפטים במכתב שיכולים להיחשב כלשון הרע?
      עו"ד בן קרפל | 07/12/2014 09:38

      שלום רב,

      סעיף 1 לחוק איסור לשון הרע קובע מהי לשון הרע.
      במכתב שצירפת ישנם משפטים שניתן לפרשם כלשון הרע.

      זוהי לא מתמטיקה, ולרקע מאחורי הסיפור ישנה משמעות לקביעה האם מדובר בלשון הרע או לא.

      במצבך אמליץ לך ליצור קשר עם איש מקצוע בתחום לייעוץ נוסף.

      בהצלחה,
      בן קרפל, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

    • לשון הרע מול חופש הביטוי
      ש | 05/02/2015 18:55

      כל פרסום שעשוי לבזות,לפגוע במשלח יד, או לגרום ללעג הוא לשון הרע.
      יחד עם זאת לפרט יש זכות להביע דעה גם היא כולל לשון הרע והשאלה שצריך לשאול האם לשון הרע זה חוקי וכשר או לא חוקי וכשר.

      גם אם יש משפטים אשר כולל לשון הרע יתכן ויש הגנות בחוק ללשון הרע.
      וגם כאשר מביעים דעה אשר כולל לשון הרע יש לשמור על סבירות,מתינות וענייניות שאחרת מדובר בעבירה.

      מציע לך לקרוא את חוק איסור לשון הרע ואת ההגנות בחוק ולהחליט לבד.

      קח בחשבון שאם אתה תובע אותו על לשון הרע ומקבל שכר אז הדבר יכול להחשב גזל.
      ראה הוזהרתה.

      מקווה שעזרתי לך.

    • יש פה כמה ביטויים המלוים בחוסר תום לב וברצון לפגוע
      ש | 05/02/2015 18:59

      "כשרון רב נמצא רק אצלו" מדובר בשקר בכוונה לפגוע.

      מציע לך לשלוח לו מכתב ודרישה להתנצלות או שתתבע אותו.