לשון הרע במסגרת הליכים משפטיים

  • תביעה לשון הרע
    רון | 04/12/2014 12:51

    שלום
    קרוב משפחה הגיש תביעת אבהות על מנת שיוכל להכיר את הבן שלו כי האמא של הילד החליטה שהיא מרחיקה את הילד ולא מעוניינת שהוא יכיר את האבא והגישה תלונה במשטרה בשביל להרחיק את הילד מהאבא  ואחרי שבוע התיק נסגר כי זה היה תלונת שווא
    בכל כתב הגנה שלה לבית המשפט וגם כשנפגשת עם המשרד גישור היא כל הזמן מספרת שהאבא עבריין וסוכר סמים ונרקומן  ושיש לו עבר פלילי עשיר וכמובן שזה לא נכון אפילו בדיון שהיא והעורך דין שלה אמרו לשופטת שהאבא בעל עבר פלילי עשיר ונרקומן השופטת שאלה אם יש הוכחות  ועל סמך מה היא אומרת את זה וכמובן שלא היה לה מה להגיד אז השופטת שמבחינתה האבא בסדר ולא עבריין כמו שהאמא של הילד מספרת. הבעיה שזה ממשיך בכל מקום שהיא מגיעה היא מספרת את אותו סיפור שהאבא עבריין וכד'
    השאלה האם האבא יכול להגיד נגדה תביעה על לשון הרע?
    כי כל מה שהיא מספרת לא קיים ואפילו יש רישום פלילי מהמשטרה שהוא נקיא ללא עבר.
    יש לציין שהם לא היו נשואים בכלל
    בברכה ותודה
    רון

    • לשון הרע במסגרת הליכים משפטיים
      עו"ד גיל קראוס | 04/12/2014 15:44

      צהריים טובים,

      אם מדובר בדברים שנכתבו או נאמרו במסגרת ההליכים המשפטיים, הרי שקיים עליהם חיסיון מכוח החוק ולכאורה לא ניתן לתבוע בגינם.
      אם הדברים נאמרו במסגרות אחרות אז זה כבר סיפור אחר.

      בכבוד רב,
      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      • תודה רבה על התגובה המריה
        רון | 04/12/2014 16:03

        תודה רבה על התשובה המהירה
        הדברים נאמרו גם בכתבי תגובה שלה לבית המשפט וגם נאמרו לעובדת סוציאלית במשרד הגישור.
        מותר לה להמשיך להשמיץ אותו ולספר עליו דברים שלא קיימים והוא לא יכול לעשות כלום בשביל להגן על השם שלו?
        תודה
        רון

        • לשון הרע וחיסיון במסגרת הליכים משפטיים
          עו"ד גיל קראוס | 09/12/2014 14:43

          כאמור, במסגרת הליכים משפטיים קיים חיסיון על הדברים מפני תביעת לשון הרע. הדברים חלים וודאי על כתבי התגובה ולהערכתי גם על פגישת הגישור.