תביעת לשון הרע בין בני זוג גרושים

  • לשון הרע
    עדנה | 29/11/2014 20:43

    היי יש לי דיון עוד חודש עם הגרוש שלי על תביעת לשון הרע בבית משפט לתביעות קטנות הגרוש שלי פרסם בפייסבוק טענות קשות כלפיי וקללות וקיבל הרבה תגובות ואפילו מאנשים שאיני מכירה גרועות עליי הגשתי כתב תביעה ואף נקבע דיון בבית משפט לתביעות קטנות בכתב הגנתו טען הגרוש שהתיק שלנו מתדיין בעניניי משפחה למרות שאנחנו גרושים כבר 5 שנים וביקש למחוק את התביעה שאלתי היא: האם העובדה שאנחנו גרושים בית משפט לתביעות קטנות  יכול להעביר את התביעה לבית משפט לענייני משפחה או למחוק את התביעה
    כי איני מעוניינת להטרטר ממקום למקום וגם אין לי אפשרות לקחת עו"ד לתביעה משפטית רצינית

    • תביעת לשון הרע בין בני זוג גרושים
      עו"ד גיל קראוס | 30/11/2014 17:42

      ערב טוב,

      על פניו אכן מדובר בתיק ששייך לבית המשפט לענייני משפחה, מאחר ועילת התביעה נובעת מהיחסים ביניכם.
      אמנם אתם כבר גרושים אבל בהנחה שדברי לשון הרע קשורים ליחסים ביניכם אז אני מניח שדין התביעה אכן להיות נדונה במסגרת בית המשפט לענייני משפחה.

      בכבוד רב,
      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      • אז מדוע כן נקבע דיון בבית משפט לתביעות קטנות
        עדנה | 30/11/2014 18:58

        לא מובן לי ?
        לטענתך התיק אמור להתדיין בענייני משפחה
        אז מדוע נקבע דיון?
        והאם לשון הרע זה קשור לענייני משפחה?
        הרי זה עבירה על החוק הוא השפיל אותי בפייסבוק ברבים
        ויש לי הוכחות ועו"ד שעזר לי בתביעה לא אמר לי דבר על זה
        אשמח לתגובתך

        • תביעת לשון הרע בתביעות קטנות
          עו"ד גיל קראוס | 30/11/2014 19:01

          עצם העובדה שנקבע לך מועד לדיון אינו מלמד על כך שבית המשפט אכן סבור שיש לו סמכות לדון בתביעה. יכול להיות שבדיון עצמו, לאור טענת הנתבע, יקבע בית המשפט שאין לו סמכות לדון בתיק.
          כל מה שנובע מענייני משפחה נדון כעיקרון בבית המשפט לענייני משפחה, גם אם מדובר בעילות נזיקיות כמו לשון הרע.
          אם כבר נקבע דיון, תנסי להופיע ולטעון טענות בעניין, מקסימום יחליטו להעביר את התביעה לבית המשפט לענייני משפחה.

          בכבוד רב,
          גיל קראוס, עו"ד
          מנהל פורום לשון הרע