חוקר פרטי וחובת דיווח על פשע או כוונה לביצוע פשע

  • חשד מצד החוקר
    ניסים הלוי | 27/11/2014 09:37

    נאמר וחוקר חושד שהעבודה שמזמינים ממנו מיועדת לביצוע פשע: התוכנית נשמעת סבירה, אבל הפירוט חשוד.
    האם הוא חייב לדווח למשטרה, או יכול 'למתוח את גבולות החוק'?
    מה נחשב לעבודה סבירה ומה יכול לעורר את חשדו?

    • חוקר פרטי וחובת דיווח על פשע או כוונה לביצוע פשע
      שמשון ג, משרד חקירות | 27/11/2014 10:37

      שלום רב.

      על חוקר פרטי חלה חובה לדווח על פשע ו/או חשד לביצוע עבירה מסוג פשע.

      החוק ברור וכל ניסיון "למתוח את גבולות החוק" יתפרש גם הוא כעבירה.

      בעל משרד חקירות יכול, ברוב המקרים, לזהות את המטרות שלשמן מוזמנת החקירה/מעקב ובאם עולה חשד למטרות שאינן כשרות אזי עליו לסרב לקבל על עצמו את ביצוע החקירה ולפעול כנדרש.

      כדרך אגב אני אציין כי אצלי במשרד כל הזמנת עבודה מותנת בחתימה על הסכם וחוזה להזמנת עבודה וחלק בלתי נפרד מההסכם מדבר על כך שבמידה ויעלה חשד שהעבודה הוזמנה למטרה פלילית הרי שאדווח על כך במידית לגורמים הרלוונטיים.

      בברכה,
      שמשון ג שרותי חקירות.

      • מה אם מדובר ב "תום לב"?
        ניסים הלוי | 27/11/2014 11:52

        נאמר והמזמין חושב שזה סביר אבל לדעתך זה 'מסריח'. האם קודם תתריע בפניו שזה לא חוקי, או קודם תדווח עליו?

        • חיסיון לקוח במשרד חקירות
          שמשון ג, משרד חקירות | 27/11/2014 12:32

          שלום רב,

          על מנת לקבל רישיון משרד לחקירות פרטיות יש לצבור וותק של 8 שנים לפחות !
          סביר שבעל משרד חקירות יידע לזהות באם מדובר בתום לב או ניסיון לעשות שימוש לרעה במסווה של הזמנת עבודה תמימה.

          כאשר מדובר בכוונה לבצע עבירה בתום לב יסב בעל משרד החקירות את תשומת ליבו של הלקוח לחוק וינסה להניע אותו מביצוע העבירה. כאשר בעל משרד חקירות יבחין כי גמלה ההחלטה בליבו של הלקוח ובכוונתו לבצע פשע הוא חייב לדווח על כך.

          לידע כללי, גם חיסיון עו"ד לקוח אינו חל במקרים כאלו וחובת הדיווח בגין פשע עתידי גוברת על החיסיון.

          בברכה,
          שמשון ג שרותי חקירות.

          • תודה רבה על המקצועיות  לת
            ניסים הלוי | 27/11/2014 12:49