תביעה עקב תלונה במשטרה שחלק מהאמור בה אינו נכון

  • הוצאת דיבה במשטרה
    אנונימי | 25/11/2014 10:54

    שלום רב

    הנני מעוניין להגיש תביעה של לשון הרע נגד אישה ששיקרה במשטרה. התלונה נסגרה מהסיבה ש"נסיבות העניין אינן מצדיקות המשך חקירתך\העמדתך לדין".

    למרות שלא הוגש נגדי כתב אישום בסופו של דבר, עדיין נשארתי עם כתם של ר.פ. ודבר זה פגע בי קשות בפנייה למשרות מכיוון שאני עובד בתחום המחשוב.

    הנני יודע על סעיף 15 (8). השאלה שלי היא כזו. מכיוון שהיא שיקרה במשטרה וניפחה מעבר לכל פרופורציה את מה שאירע, ומכיוון שמצאתי שינויים מהותיים מאוד בין העדויות השונות.

    האם אני יכול להגיש נגדה תביעה על לשון הרע מכיוון שחלק מהתצהיר שלה לחוקר היה שיקרי? או שאני יכול להגיש תביעה רק אם כל התלונה היא שקרית ולא רק חלק ממנה?

    תודה מראש לעונים

    • תביעה עקב תלונה במשטרה שחלק מהאמור בה אינו נכון
      עו"ד גיל קראוס | 25/11/2014 15:24

      צהריים טובים,

      יהיה קשה לזכות בתביעה שמוגשת בגין תלונה שחלק מהאמור בה נכון וחלק לא נכון. בית המשפט מסתכל על התמונה הכוללת ובהנחה שמדובר בתלונה שהוגשה בתום לב ויש בה בסיס מסוים, הרי שגם אם חלק מהדברים שנאמרו בחקירה אינם מדויקים, קיים סיכוי לא גבוה להערכתי שבית המשפט יקבל תביעה כזו.
      גם העובדה שהתיק לא נסגר מחוסר אשמה אלא מסיבות אחרות, מקשה מעט על ניהול הליך משפטי.

      בכבוד רב,
      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      • למה מקשה? מה הקשר?
        חיים | 25/11/2014 18:00

        האם השופט מסתמך על שיקול דעת השוטרים (וגם אם כן, הרי התיק לא נסגר מחוסר אשמה), או מחליט לפי העדויות והראיות שמוצגות בפניו?

        • תלונה במשטרה והוצאת דיבה
          עו"ד גיל קראוס | 26/11/2014 15:04

          בית המשפט מחליט כמובן על סמך הראיות שבפניו, וחלק מראיות אלו זו התלונה והחקירה במשטרה. אם למשל התיק היה נסגר מחוסר אשמה הרי שבמסגרת הראיות כאמור מדובר היה בהחלטה שעומדת לטובתך.
          אם תוכיח שמדובר בשקרים והוצאת דיבה משמעותית, ייתכן שתביעתך תתקבל, אבל כפי שהבהרתי לך בתשובה הקודמת עצם העובדה שלא נקבע כי התלונה אינה בלתי מוצדקת וגם לגישתך חלק מהתלונה היא נכונה, להערכתי מדובר בתביעה בעייתית.

          • אני לא השואל הראשון
            חיים | 26/11/2014 16:05

            אני הוספתי לשרשור שאלה בעקבות תשובתך. השואל הראשון, "אנונימי", הגיב על שאלתי ואני הגבתי על תגובתו, אך שתי התגובות האחרונות, שלו ושלי, נמחקו מסיבה שאינה מובנת לי.

            לגופו של עניין, לדעתי, החלטת המשטרה לסגור את התיק אינה משנה דבר מבחינת בית המשפט, וספק רב אם היא קנה מידה אמין להערכת סיכויי התביעה.