האם תלונה לוועדת האתיקה מהווה לשון הרע ?

  • עילה להאשמת הוצאת דיבה לשון הרע?
    כפיר | 23/11/2014 08:12

    שלום רב,
    הגשתי תלונה לועדת האתיקה של לשכת עו"ד בגין עו"ד שסחט ממני כספים והתנה את המשך ייצוגו בתשלומים נוספים מער לשכ"ט ששולם לו במסגרת ההסכם.
    במכתב התלונה הבעתי בכתב את ה"האשמות" לדעתי במעשיו.
    האם פנייתי לועדת האתיקה כתלונה והאשמות עורך הדין מהוות לשון הרע?

    • האם תלונה לוועדת האתיקה מהווה לשון הרע ?
      עו"ד בן קרפל | 24/11/2014 13:22

      כפיר שלום רב,

      ראשית התשובה לשאלתך היא כן!!!
      פניה לוועדת האתיקה יכולה לשמש כראיה להגשת תביעת לשון הרע כנגדך בעתיד.

      זאת כמובן באם תלונתך תדחה על הסף ועורך הדין שנגדו התלוננת ימצא חף מכל אשמה.

      הדבר גם תלוי בתוכן תלונתך לדוגמא: ניתן להתלונן על עורך דין שלא טיפל בך כראוי , לא היה זמין דיו וכו' בתלונה מהסוג הזה אין לשון הרע ואני בספק רב האם מישהו יתבע לפי חוק איסור לשון הרע בשל תלונה שכזו.

      מנגד גם ניתן להתלונן על עורך דין, שגנב לך כספים חס וחלילה ועשה פעולות שעולות כדי עבירה פלילית, באם תלונה שכזו תתברר כתלונת שווא בהחלט יש בדברים הללו לשון הרע.

      חשוב לציין שגם אם יגישו כנגדך תביעה לפי חוק איסור לשון הרע בשל התלונה שהגשת, ההגנה הקבועה בסעיף 15(8) לחוק איסור לשון הרע, תהיה הגנה טובה לסיטואציה שכזו.

      "הפרסום היה בהגשת תלונה על הנפגע בענין שבו האדם שאליו הוגשה התלונה ממונה על הנפגע, מכוח דין או חוזה, או תלונה שהוגשה לרשות המוסמכת לקבל תלונות על הנפגע או לחקור בענין המשמש נושא התלונה; ואולם אין בהוראה זו כדי להקנות הגנה על פרסום אחר של התלונה, של דבר הגשתה או של תכנה."

      בהצלחה,
      בן קרפל, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      .