עדות שקר האם לשון הרע?

  • טענות שקריות
    ארביב שגית | 01/11/2014 02:02

    נגשתי לתופרת כדי לבצע עבורי עבודה לפי מידות שנתתי לה, והיא לא בצעה כראוי את עבודתה. על אף שהמידות שנתתי לה רשומות בכתב ידה. היא סרבה לבצע תיקון או לתת החזר כספי. ואיימה עליי, שכדאי לי ללכת כי לא כדאי לי להתעסק עם בעלה, לא ידעתי מיהו בעלה וזה גם לא שינה לי, הרגשתי שמרמים אותי. ואז התופרת הרימה טלפון והודיעה למשטרה כי אני תוקפת אותה, מרביצה, מקללת זורקת חפצים עליה ובמתפרה ועוד. המשטרה הגיעה ומהר מאוד הבנתי שבעלה קשור למשטרה כי בשלט רחוק הוא ניהל את הארוע. לפתע מצאתי את עצמי אזוקה, נערך עליי חיפוש באמצע הרחוב, החרימו לי את הנייד ואת התיק האישי. אציין כי היו המון עדי ראיה ואיש מהם לא ראה אלימות. אני בת 39 ואין לי שום רישום במשטרה אפילו לא דוח תנועה. הושפלתי מאוד לעיני כל, באמצע הרחוב יום שישי. האם יש לי עילה לתביעה בגין הוצאת דיבה כנגד התופרת שנתנה עדות שקר ודיברה בקולי קולות כנגדי באמצע רחוב הומה אדם?

    • עדות שקר האם לשון הרע?
      עו"ד בן קרפל | 02/11/2014 10:12

      שגית שלום רב,

      ראשית צר לי לשמוע את שעברת.
      לשון הרע ייחשב ככזה רק כאשר התקיים מרכיב הפרסום, מרכיב זה יתקיים כאשר דברי לשון הרע נאמרו לאדם או בפני אדם אחד מלבדך.

      המצב שאת מתארת סבוך מהטעמים הבאים:
      1. את ורק את היית במתפרה   - כך לפחות עולה מן הדברים שכתבת.
      2. סיפרת שאנשים רבים שמעו את אשר נאמר לך על ידי התופרת, האם יש לך דרך לאתר את אותם אנשים?

      בעניינך הייתי ממליץ לך תחילה לאסוף עדויות שתומכות בסיפור שלך ורק אז ליצור קשר עם עו"ד לבדיקה סופית של כדאיות תביעה שכזו.

      בהצלחה,
      בן קרפל, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע