לשון הרע בכתבי טענות

  • לשון הרע בכתב ההגנה
    יוסי | 28/09/2014 22:42

    שלום לכולם.
    הגשתי כתב תביעה בבית משפט השלום נגד אישה שהגישה נגדי תלונה שקרית. האישה טוענת כחלק מכתב ההגנה שלה שאני כביכול שליח של אבא שלי שרוצה סתם לטרטר אותם ואת בני משפחתה בבית המשפט, מכיוון שאבא שלי הפסיד להם במשפטים קודמים.
    אז קודם כל זה ממש לא מעניין אותי מה היה לה עם אבא שלי. אני מתרכז בתלונה השקרית שהגישה בלבד.

    האישה (הנתבעת) אף הגדילה לעשות וצירפה מסמכים לכתב ההגנה שלה, שבו אבא שלי הוא איש שלוקח את החוק לידיים ותלונות שהגיש אבא שלי בעבר, אך נסגרו מסיבות שונות.

    רציתי לדעת האם צירוף מסמכים לא רלוונטיים בבית המשפט יכולים להיחשב כלשון הרע\הוצאת דיבה?

    אני הוא התובע והיא הנתבעת. אבא שלי  בכלל לא קשור למשפט ולכן אני חושד שמה מדובר בהוצאת דיבה נוספת.

    נ.ב לא לקחתי עורך דין מכיוון שפתחתי את התיק בתביעות קטנות ומשם הוא הועבר לבית משפט השלום.

    אשמח מאוד לעזרתכם ותודה מראש לעונים

    • לשון הרע בכתבי טענות
      עו"ד גיל קראוס | 30/09/2014 18:28

      ערב טוב,

      הפסיקה מעניקה חיסיון מוחלט למעשה על דברים שנכתבים בכתבי טענות כמו כתב הגנה, מפני תביעת לשון הרע.
      לכן על פניו לא תוכל להגיש תביעה בגין לשון הרע אשר נכתבה בכתב ההגנה. תוכל לטעון זאת לגבי ההוצאות במסגרת ההליך שאתה מנהל.

      בכבוד רב,
      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע