שכ"ט עורך דין בתביעה ייצוגית

  • איך לוודא שעוה"ד של התובע ידאג לפיצוי נאות עבורו
    יניב | 27/09/2014 20:54

    שבוע טוב ושנה טובה.

    אני מחפש עו"ד לייצוג בתביעה ייצוגית.

    שכר טרחת עורך הדין ככל ויהיה ישולם לפי הסכם הפשרה או לפי פס"ד.

    מכיוון שכך איך אני יכול לוודא שלא אצא "מקופח" בהסכם?

    מעבר לתשובות בסגנון: "בחר לך עורך דין שאתה סומך עליו" או "כדי שייחתם הסכם פשרה עליך להסכים לו".
    מה המקובל ואיך אני דואג לעצמי?
    האם יש מקרים בהם עו"ד חותמים על הסכם ייצוג בו מוסכם כי תהיה קופה אחת עבור פיצוי לתובע ועבור שכ"ט עוה"ד ומשם נגזרים אחוזים לכל אחד מהצדדים?
    תודה מראש ושנה טובה.
    יניב

    • שכ"ט עורך דין בתביעה ייצוגית
      עו"ד עמירם טפירו | 28/09/2014 17:56

      יניב שלום,

      אנסה לא לחזור על הסיסמאות השחוקות.

      בהנחה שהולכים לכיוון של הסכם הפשרה הרי שהסכם הפשרה מחייב את קבלת אישורך. ביחס לכך, אף ניתן לקבוע מפתח כלשהו שצריך שיהיה בו הגיון מסויים.

      בהנחה שהסכומים נפסקים במסגרת פס"ד הרי שלעניות דעתי לא ניתן להתנות עליהם.

      בברכה,

      עמירם טפירו, עו"ד
      מנהל פורום תובענות ייצוגיות

      • ומהו המפתח המקובל / הנהוג?  לת
        יניב | 28/09/2014 18:52

        • המפתח
          עו"ד עמירם טפירו | 02/10/2014 11:16

          יניב,

          זה משתנה בהתאם לסוג התובענה והסיכון.

          מניח שבין 1:5 ומעלה.

          בברכה,

          עמירם טפירו, עו"ד
          מנהל פורום תובענות ייצוגיות

      • תאגיד מים- מי נתניה
        מאיר כהן | 30/09/2014 15:10

        שלום לך,במהלך כל השנה אנחנו מקבלים חיובים גבוהים על צריכת מים משותפים. בחשבון האחרון כל דייר (28 במספר קיבל לשלם שישה קוב מים שהם 168 קוב ציכה משותפת. כאלה סכומים אנחנו מקבלים לשלם במשך כל השנה.בדקנו את שעוני המים והנזילות ולא נמצא שום דבר חריג.מי נתניה אף הודיעה לנו שהם מחליפים מרצונם את שעון המים הראשי ,אך דבר לא השתנה גם אחרי ההחלפה שתבין יש לנו גינה קטנטונת והמים מוזלפים כל בוקר למשך חצי שעה העליתי בפסייבוק של השכונה את עניין הצריכה המשותפת וקיבלתי עשרות תגובות על אותו עניין.אנחנו מרגישים ששודדים אותנו. מה עושים ? האם יש מקום לתביעה יצוגית נגדם?

         תודה מראש

        מאיר כהן