האם מיסרון יכול להקים עילת תביעה

  • האם יש עילה?
    עופר | 25/09/2014 11:13

    שלום ושנה טובה!
    לאחר גירושים מאישתי (אין ילדים) גיליתי כי היא סיפרה למעגל הקרוב שלה שסיבת הגירושים היתה שהתעללתי בה ודיכאתי אותה
    בעוד הגט עצמו ניתן לה בהסכמה (רוקנה את חשבון הבנק ואיימה למוטט אותי כלכלית אם לא אסכים ל"גט שקט" ) ולאחר הגט אסרו אותה הדיינים עלי ועל בחור נוסף לאחר שהבאתי הוכחות למעשה כיעור (קשה מאוד להוכיח בגידה) - זא קיימת פסיקה בנושא שהיא אסורה עלי ועליו במקרה שירצו להנשא.

    האם שליחת מסרון לאחד מחבריה איתו הייתי בקשר טוב (הקשר ניתק לחלוטין ואני מבין שזה בגלל שסיפרה לסביבתה שהתעללתי בה) בו אני מסביר כי הדברים שאמרה לא נכונים וכי אני מרגיש צורך לספר לו עמ לשמור על שמי הטוב בעיניו - כמובן ללא חשיפת שמו של הבחור עימו בגדה,
    האם מסרון כזה שבא להגן על שמי לאחר שבפירוש היא אמרה וכתבה לי כי היא סיפרה לכולם שדיכאתי אותה - יכול להוות עילה לתביעה?? (בלי בכלל להכנס לעניין כי דברי אמת לאמיתה)

    תודה

    • האם מיסרון יכול להקים עילת תביעה
      עו"ד בן קרפל | 28/09/2014 14:15

      עופר שנה טובה,

      ראשית עלי לראות את ההודעה ששלחת לאותו אדם רק לאחר קריאתה אוכל להגיד האם יש בה דברי לשון הרע.

      במידה ויש בהודעה שכתבת דברים העולים כדי הוצאת לשון הרע ובמידה ובעקבות הודעה זו יחליטו לתבוע אותך, אז תוכל להשתמש בשלל הגנות שמעניק לנתבעים חוק איסור לשון הרע.

      המלצתי אליך היא לא להתחיל ולתכנן אסטרטגית הגנה טרם הוגשה כנגדך תביעה, אשר בכלל לא בטוח שתוגש.

      שתהיה שנה טובה ושקטה

      בהצלחה,
      בן קרפל, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע