חשוב לעשות סדר בדברים

  • פתיחת עוסק זעיר
    אבי | 21/09/2014 00:00

    שלום

    אני רוצה לפתוח עסק.
    לעסק יהיו הכנסות של בערך 3000 ש"ח בחודש והוצאות על סך 1000 ש"ח.
    אני עובד כשכיר ומשתכר בסביבות ה-7500 ש"ח בחודש.
    האם בעקבות כך ששכרי השנתי הוא הוא מעל גובה התקרה לעוסק זעיר אינני יכול לפתוח עוסק זעיר אלא רק עוסק מורשה?

    בנוסף, האם אני רשאי לאפל במסמכים בעצמי ולא למנות רו"ח לשם כך?
    מהו הטיפול החשבונאי הנדרש ממני?

    תודה רבה,

    • חשוב לעשות סדר בדברים
      ofer309 | 22/09/2014 05:48

      לענין המחזור העסקי לוקחים בחשבון רק את ההכנסות מהמכירות בעסק. כמעט על כל בעל מקצוע חופשי אתה יכול  לוותר אלא שיש לויתור מחיר וזמן השאלה האם הוויתור שווה במקרה שהבאת הוויתור על שירותי רואה חשבון מחייב אותך להכיר ולהבין מה נדרש ממך לשם כך אתה צריך זמן לימוד ובאותו זמן לימוד אתה לא עובד בעסק אלא לומד השאלה אם זה שווה את המחיר והזמן

      • תשובה ל-ofer309
        אבי | 22/09/2014 08:06

        תודה על התשובה עופר.
        לגבי דרישת הלימוד, אני בעל תואר ראשון בכלכלה וחשבונאות. האם זה ידע מספיק או שמא צריך לדעת יותר מזה?
        מה היא העלות המשוערת אם רו"ח יבצע זאת?

        • אם בלימוד היו מסתפקים לא היתה מוטלת חובה
          ofer309 | 22/09/2014 08:23

          על המסיימים להתמחות, ההתמחות היא שמגשרת על הפער בין הידע הלימודי למעשי. בהתמחות אתה משלם בזמן ובכסף והשאלה עם זמן ההתמחות הזה שווה לך. בגובה העיניים בעסק שאני מנהל יש צורך בידע חשבונאי ומשפטי (מעסיק רואה חשבון למרות שאני בעל ידע חשבונאי נרחב מעסיק עורכי דין למרות שיש לי השכלה משפטית) מחשבים אינטרנט וורדפרס וגרפיקה ואני מסתייע במומחים בתחום התוצאה מתפנה לי זמן שמוקדש למה שאני מאד אוהב - למכור ולהיפגש עם לקוחות