הפורום סגור למשתמשים רשומים בלבד להרשמה לחץ כאן

המשך

  • שאלות ראשוניות בקשר לפונדקאות
    סימה | 17/09/2014 10:46

    שלום, אני ובעלי עוברים טיפולי פוריות במהלכם נאמר לנו שייתכן ובעתיד נאלץ לשקול פונדקאות. אמנם אנחנו זוג חילוני אבל חשוב לנו שהילד יוכר כיהודי שלא יחשב ממזר. לאור זאת אנחנו מעוניינים לבחון אופציה לביצוע פונדקאות בארץ. מספר שאלות:
    1. כמה זמן לוקח החלק הברוקרטי של התהליך והאם ניתן להתחיל בו ובמקביל להמשיך בטיפולי פוריות (על מנת שלא לבזבז זמן במידה ונגיע לכך).
    2. האם חברה נשואה שהציעה את עצמה יכולה לשמש פונדקאית מבלי שהילד ייחשב ממזר/ פסול חיתון וכד'. חשוב לנו למנוע קשיים מהילד בעתיד.
    3. מהן הדרכים להתחיל בתהליך אני יודעת שאפשר עם ליווי או בלי ליווי אבל לא מבינה מה זה אומר ומאיפה מתחילים.
    4. מה המשמעות מבחינת מעמדו של הילד (משפטי ודתי) כאשר מבצעים את הפונדקאות בארץ או בחו"ל. אציין כי אנו לא מעוניינים לעבור לאורח חיים דתי.
    אשמח לעזרה שתעשה קצת סדר בבלאגן.

    • המשך
      סימה | 17/09/2014 10:56

      לא ציינתי שמדובר על פונדקאות מלאה (זרע וביצית שלי ושל בעלי)

    • טיפולי פוריות והליך פונדקאות
      עו"ד מתן חודורוב | 17/09/2014 12:06

      סימה שלום,

      1. אורך ההליך הוא תלוי בהמון משתנים. לפעמים חודש חודשיים, לפעמים מספר חודשים ואף יותר. לעניין טיפול הפוריות בוודאי שאת יכולה להמשיך לנסות עד לשלב שבו את למעשה מגייסת פונדקאית.
      2. על האם הפונדקאית להיות לא נשואה למעט בנסיבות מסוימת שמאושרות על ידי וועדת האישורים.
      3. לעניין מעמד הילד - הילד יקבל מעמד של אזרח ישראלי מיד לאחר קביעת האבהות והאמהות שלכם.

      אשמח לסייע בהמשך,

      בברכה,

      מתן חודורוב, עו"ד
      מנהל פורום פונדקאות