פרסום פרטים של חוקר משטרה

  • האם מותר לפרסם את שמו של חוקר משטרה שזייף גירסתי
    דן | 11/09/2014 11:53

    האם מותר לפרסם את שמו של חוקר משטרה שזייף גירסתי ודבר אליי בצורה לא ראויה?

    אני נחקרתי על ידי חוקר שהתייחס אליי בצורה לא מכובדת, ור אף זייף את גירסתי.

    אם אני כותב ביקורת על המשטרה, ואני כותב את שמו של חוקר המשטרה, בהנחה שהכול אמת.
    האם מדובר בלשון הרע? האם מותר לי לפרסם את שמו של חוקר המשטרה כך ששמו יעלה בגוגל?

    • פרסום פרטים של חוקר משטרה
      עו"ד גיל קראוס | 11/09/2014 16:20

      צהריים טובים,

      אם הכל אמת ונכון, אז לכאורה עומדת לך הגנה. יחד עם זאת כדאי להיזהר מפרסום פרטים  מזהים אלו באינטרנט יחד עם דברים שעשויים להתפרש כהכפשות. אם אין לך ראיות חותכות שאכן מדובר בזיוף גרסה, הייתי נזהר מאוד בפרסום המדובר.

      בכבוד רב,
      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      • מה לגבי אמת שפורסמה בתום לב?
        דן | 11/09/2014 17:56

        מה לגבי אמת שפורסמה בתום לב? ואני אני אבהיר שמודבר בטענה שלי שהוא זייף גירסה? ואין לי ראיות לך?
        האם מותר לי לפרסם את זה גם אם זה לא מוכר כאמת אך פורסם בתום לב?

        • אפשר יהיה להאשימך בהעלבת עובד הציבור
          עופר בן אברהם | 14/09/2014 15:15

          זו עבירה שעונשה עד שישה חודשי מאסר לפי סעיף 288 לחוק העונשין, ואשר ההגנות מחוק איסור לשון הרע אינן חלות עליה.

          • ביקורת על עובד ציבור זה העלבת עובד ציבור?
            דן | 14/09/2014 18:23

            ביקורת על עובד ציבור זה העלבת עובד ציבור?

            אני לא יכול לפרסם את גירסתי?
            יש ראיות בקטנה, לא ראיות רציניות .

            אסור לי לפרסם שהוא זייף את גירסתי?? גם אם אני לא יכול להוכיח את זה? הוא לא יוכל לתבוע אותי כי הוא לא יוכל להוכיח שזה אני.

            ואם אני אפרסם את זה בצורה אנונימית באינטרנט הוא לא יוכל לעשות לי כלום וגם לא לתפוס אותי.

            מה הוא כבר יעשה לי?

            • עיין בפסקי הדין בעניין אונגרפלד  לת  קישור
              עופר בן אברהם | 14/09/2014 19:05

              רע"פ 2660/05

              • ודיון נוסף  לת  קישור
                עופר בן אברהם | 14/09/2014 19:07

                דנ"פ 7383/08

                • אם הוא היה נצמד לפרוט עובדתי, האם זה היה בסדר?
                  דן | 15/09/2014 15:49

                  אם הוא היה נצמד לפרוט עובדתי, האם זה היה בסדר?

                  האם הבעיה זה "שיתוף פעולה עם עבריינים" כאשר זה מוגזם ועובדתית מנופח או לפחות חסר בפרוט עובדתי.

                  תפוחים רקובים וכו' זה יותר העלבה מביקורת.

                  אם הוא היה כותב ביקורת עניינית ומפרט שמדובר בביקורת.
                  האם זה היה בסדר?

                  • ראה גם הנחיות היועץ המשפטי לממשלה קישור
                    עופר בן אברהם | 15/09/2014 18:48

                    והחלט בעצמך.
                    מבחינתי הנושא מוצה.

                    הנחיות היועץ המשפטי