הפורום סגור למשתמשים רשומים בלבד להרשמה לחץ כאן

חושפת לידה ופונדקאות חו"ל

  • פונדקאות עם תרומת ביצית
    אילן | 10/09/2014 16:45

    שלום,
    אישתי ואני עושים תהליך פונדקאות עם תרומת ביצית והזרע שלי בגיאורגיה.
    שוטטתי קצת באינטרנט אז אני יודע שבהתחלה הם יהיו רשומים כילדים שלי בת.ז. וכשנגיע לארץ אישתי תוכל לאמץ אותם כך שהם יחשבו הילדים הביולוגים גם שלה.
    הנושא המסובך במקרה זה הוא שאישתי מעוניינת לצאת לחופשת לידה כדי שתוכל לטפל בתינוקות אבל אני יודע שתהליך האימוץ הוא לא תהליך פשוט או קצר.
    יש סיכוי שהיא תוכל לקבל חופשת לידה מתוקף העובדה שאנחנו נשואים ואני לא אקח חופשת לידה או שהיא תוכל לצאת לחופשת לידה ואז לקבל החזרים רטרואקטיבית מביטוח לאומי לאחר שתהליך האימוץ יושלם?

    • חושפת לידה ופונדקאות חו"ל
      עו"ד מתן חודורוב | 10/09/2014 17:07

      אילן שלום,

      ראשית, חשוב להבהיר, כי לא תדרשו לעבור הליך אימוץ אלא הליך לקבלת צו הורות פסיקתי בבית המשפט לענייני משפחה המוסמך.

      שנית, לעניין חופשת הלידה; אשתך תהיה זכאית לקחת את כל חופשת הלידה או רק חלק ממנה גם טרם תקבל את צו ההורות על הילדים. זאת בין היתר, גם נוכח פסיקת בית המשפט העליון, לפיה מאחר ובגאורגיה שני ההורים נרשמים על תעודת הלידה (ללא הבחנה בין אם יש קשר גנטי או לאו) משרד הפנים מחויב מבחינה רישומית לרשום את שני ההורים כהורי הילד או הילדים.

      אשמח לסייע בהמשך,

      בברכה,

      מתן חודורוב, עו"ד
      מנהל פורום פונדקאות