הפורום סגור למשתמשים רשומים בלבד להרשמה לחץ כאן

הבאת 3 ילדים במסגרת הליך פונדקאות בארץ

  • רוצים לפחות 4 ילדים
    ברטה | 07/09/2014 16:36

    שלום למנהל,
    אני ובעלי נשואים כבר 20 שנה ויש לנו שלושה ילדים.
    הייתי בסכנה גבוהה בכל אחד מההריונות וכעת כשאני מעל גיל 40 אני מפחדת שהגוף שלי לא יהיה מספיק חזק.
    בנוסף, נכנסתי להיריון לפני שנה ופרט לעובדה שהיה לי קשה מאוד, הרופא הבהיל אותי למיון והיינו צריכים להפיל את העובר אחרת יש סיכוי שאני לא הייתי יוצאת מהלידה בחיים.
    אני ובעלי לא מעוניינים להסתפק בשלושה ילדים ואנחנו חושבים שתהליך הפונדקאות יכול לעזור לנו, רק כמה נק' שצריכות חידוד..
    כמה פחות או יותר עולה התהליך אם נבחר לעשות אותו בארץ?
    האם צריך לבקש מהרופא שייתן לי חוות דעת לגבי מצבי בהיריון ומדוע אני לא יכולה להיכנס להיריון כזה שוב?
    האם יש סיכוי שלא יאשרו לי את התהליך עקב העובדה שאני כבר עם 3 ילדים ויש כאלו שאין להן אפילו אחד?
    אודה לתשובות
    ברטה

    • הבאת 3 ילדים במסגרת הליך פונדקאות בארץ
      עו"ד מתן חודורוב | 08/09/2014 11:47

      ברטה שלום,

      באופן עקרוני הוועדה דחתה בעבר מקרים של הבאת יותר משלושה ילדים. דא עקא, כי החלטות הוועדה נתונות לביקורת שיפוטית. בשנת 2011 בית המשפט העליון קבע, כי אין לדחות על הסף בקשת הורים לשלושה ילדים לקיים הליך של פונדקאות בישראל לשם הבאת ילד רביעי לעולם.

      לגבי חוות הדעת - את צריכה לענות על דרישות הוועדה כפי שמפורטות באתר של משרד הבריאות.

      אשמח לסייע בהמשך,

      בברכה,

      מתן חודורוב, עו"ד
      מנהל פורום פונדקאות