האם ועדת האתיקה מוסמכת לקבל נתוני תקשורת

  • חוק סדר סין פלילי סמכויות אכיפה נתוני תקשורת
    יוני | 30/08/2014 02:17

    חוק סדר דין פלילי סמכויות אכיפה נתוני תקשורת

    האם לשכת עורכי הדין ונציבות השופטים גם מוסמכות לבצע את האכיפה

    • האם ועדת האתיקה מוסמכת לקבל נתוני תקשורת
      עו"ד אמיר מורשתי | 31/08/2014 16:00

      פונה יקר, ועדת האתיקה של לשכת עורכי הדין איננה גוף המוסמך לגבות עדויות באזהרה וכן היא לא מוסמכת לפנות לבית המשפט בבקשה לקבל נתוני תקשורת.
      מקווה שהייתי לך לעזר

      • האם הם מוסמכים בכלל לפנות לבית משפט לקבלת צו?
        הפונה | 31/08/2014 21:19

        האם הם מוסמכים בכלל לפנות לבית משפט לקבלת צו על היסטוריית הגלישה?

        • המשך תשובה
          עו"ד אמיר מורשתי | 01/09/2014 14:30

          כפי שציינתי בתשובתי הקודמת ועדת האתיקה אינה מוסמכת לפנות לבית המשפט בכדי לקבל צו המתיר לה לקבל נתוני תקשורת לרבות היסטוריית גלישה.
          הגופים המוסמכים  לכך הם קצין משטרה מוסמך או רשות חוקרת אחרת , דוגמת המשטרה הצבאית, מח"ש, רשות ניירות ערך, רשות ההגבלים העסקיים וכו'.
          מקווה שהייתי לך לעזר

          • ואם יש חשד לעבירה פלילית בתוך התלונה?
            יוני | 01/09/2014 15:28

            ואם יש חשד לעבירה פלילית בתוך התלונה?
            האם תשובתך משתנה?

            • המשך תשובה
              עו"ד אמיר מורשתי | 01/09/2014 15:59

              אם יש חשד לעבירה פלילית בתוך התלונה, הרי שהדרך הנכונה לפעול היא בהגשת תלונה במשטרה ובירור התלונה על ידה לרבות על דרך של השגת נתוני תקשורת ככול שהמקרה ימצא מתאים לכך.
              בהמשך ואם יוחלט להגיש כנגד העו"ד כתב אישום, ניתן להשעותו אף זמנית מהלשכה בהתבסס על חומר הראיות שנאסף ע"י החקירות המשטרתיות וזאת מכוח סעיף 78 (ג) לחוק לשכת עורכי הדין.
              מקווה שהייתי לך לעזר

              • אך האם ועדת האתיקה מוסמכת לקבל נתוני גלישה?
                יוני | 01/09/2014 16:40

                אך האם ועדת האתיקה מוסמכת לקבל נתוני גלישה?

                אם יש חשד לעבירה פלילית ?

                למשל אם התלוננתי על עו"ד שדיבר לשון הרע באחריות פלילית באינטרנט.
                ואני מוסר להם את כתובת ה-IP, האם הם יכולים לקבל נתוני גלישה?
                האם הם יכולים תאורתית לפנות לבית משפט לקבלת צו?

                • המשך תשובה
                  עו"ד אמיר מורשתי | 01/09/2014 16:49

                  יוני יקר, כפי שעניתי לך- התשובה לשאלתך בשלילה- ועדת האתיקה לא יכולה לפנות לבית המשפט לקבל הצו אף אם אתה מוסר להם את כתובת ה IP.

                  • אם אזרח רגיל יכול לפנות למה הם לא יכולים לפנות
                    יוני | 01/09/2014 16:58

                    אם אזרח רגיל יכול לפנות למה הם לא יכולים לפנות?

                    לא מקובל זה משהו אחר.
                    אבל למה הם לא יכולים? כל אזרח או גוף יכול.

                    האם הם יכולים להוציא צו על תדפיסי שיחות?

                    • אפשר לקבלת תשובה?
                      יוני | 02/09/2014 15:51

                      לא עונים לשאלות בפורום הזה?

                      • קיבלת תשובה מלאה לשאלותיך
                        עו"ד אמיר מורשתי | 02/09/2014 16:31

                        יוני יקר, הפורום הזה נועד לייעוץ ראשוני בלבד והוא נעשה בהתנדבות מלאה של עו"ד בסרגליק ושלי.
                        אם אתה מרגיש ששאלותיך לא זוכות למענה מספק, כדאי שתפנה לייעוץ מסודר ומלא אצל עו"ד פלילי.

                        • מה לגבי צו לחשיפת פרטים?
                          יוני | 04/09/2014 19:00

                          מה לגבי צו לחשיפת פרטים?
                          האם הם יכולים אם זה רלוונטי להליך?
                          אפשר לקבל תשובה?

                          • המשך תשובה
                            עו"ד אמיר מורשתי | 04/09/2014 19:13

                            יוני יקר, הפורום הוא פורום פלילי ואינו עוסק בסמכויות ועדת האתיקה והדין המשמעתי.
                            בכל זאת ראיתי לנכון להשיב לך למעלה מן הצורך כי ועדת האתיקה של לשכת עורכי הדין אינה מוסכמת לפנות לבית המשפט להוציא צווים כאלו או אחרים.
                            מקווה שהייתי לך לעזר