לשון הרע בעל פה

  • הוצאת דיבה ולשון הרע
    שירה שושני | 31/08/2014 17:08

    שמי שירה והנני בת 30 עובדת מזה כ-4 שנים במעון במושב בו אני גרה. ביום רביעי האחרון זומנתי למשרד המנהלת,ובו נאמר לי שזוג הורים אשר בנם אמור להיכנס אליי לגן מעוניין לדבר איתי קודם מאחר ולפני 4שנים לערך היה סיכסוך בין בעלי לבין האב של הילד. הסכמתי לשוחח מאחר ולא היה לי יד ורגל בדבר ופניי היו מועדות לשלום. ישבנו בשיחה לאחר אסיפת ההורים, ביחד עם המנהלת..פניתי לבני הזוג בנעימים ובשלום שאין לי שום עיניין במחלוקת בין הבעלים בעיניין הכבשים שלהם והכלבה שלי ושאשמח שנלחץ ידיים ונתחיל את השנה.. לפתע ללא כל התרעה מוקדמת האישה.. התנפלה עליי מילוליתוהחלה לצעוק ולהאשים שאני ובעלי עבריינים ופושעים ושהיא 4 שנים לא ישנה בלילות חוששת לחייה וחיי ילדיה, אציין שבמהלך השנים הנל היא הסתובבה במושב באין מפריע ואפילו בירכה אותי לשלום ואני אותה.. בכל אופן היא צעקה והשתוללה עליי בנוכחות המנהלת והצוות המורחב ששהה בחוץ ושמע הכל. שאפגע בבנה ושאעשה לו משהו.שחא אגש אליו ושאני אדם רע וכד' אציין לשלעולם לא פניתי לזוג ולא החלפתי איתם מילה. הדבר הסב לי נזק בעבודתי וגם רפואי שאני נמצאת בחרדות והשפלה. ארצה לדעת האם מבחינה משפטית אוכל להגיש תביעה. אציין שכרגע אני עומדת בסכנת פיטורין מאחר והיא מסרבת להכניס את הילד למסגרת

    • לשון הרע בעל פה
      עו"ד בן קרפל | 03/09/2014 15:01

      שירה שלום רב,

      בכדי להקים עילת תביעה לפי חוק איסור לשון הרע יש להראות עמידה בשני תנאים:
      1. נאמרה לשון הרע - את התנאי הזה בוחן בית המשפט באופן אובייקטיבי ונראה שבעניינך הדברים שנאמרו הם דברי לשון הרע.
      2. מרכיב הפרסום - מרכיב זה יתקיים כאשר יוכח כי, הדברים שנאמרו ו/או פורסמו היו מיועדים לאדם אחד זולתך, ובמקרה שלך כפי שתיארת נכחו במקום אנשים רבים ואין ספק כי מרכיב זה מתקיים.

      כמובן שאמליץ להביא את המקרה שלך בפני איש מקצוע טרם הגשת תביעה,  אך ניראה כי יכול שתעמוד לך עילת תביעה לפי חוק איסור לשון הרע.

      בהצלחה,
      בן קרפל, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע.

      ראה גם עו"ד בן קרפל בוידאו