השפלות בווטסאפ - לשון הרע ?

  • השפלות בקבוצת הכיתה בוואטסאפ
    אנונימית | 26/08/2014 22:03

    שלום , אני נמצאת בקבוצת הווטסאפ של הכיתה שלי ונמצא שם ילד שהקליט את עצמו שר עלי מן שירים מעליבים ופוגעניים על זה שאני שעירה ופרחה וכ"ו וזה דבר שמאוד משפיל אותי במיוחד שבקרוב מתחילים הלימודים וזה ילד שאני סופגת ממנו השפלות רבות כל הזמן .

    האם אני יכולה לתבוע אותו על דבר כזה  ? אנחנו בני 16 .

    ואם אני תובעת מה יוצא לי מכל התביעה ?

    • השפלות בווטסאפ - לשון הרע ?
      עו"ד גיל קראוס | 27/08/2014 16:15

      צהריים טובים,

      ברמת העיקרון העלבונות שאת סופגת יכולים להיכנס בגדר לשון הרע כמשמעות המונח בחוק.
      יחד עם זאת בית המשפט בוחן את הנסיבות כולן ומאחר ומדובר בקבוצת ווטסאפ של ילדים והדברים נעשים בבדיחות לכאורה, יכול להיות שבית המשפט יראה את הדברים בחומרה אבל לא ככאלו שמעניקים לך פיצוי בגין לשון הרע.

      בכבוד רב,
      גיל קראוס, עו"ד
       מנהל פורום לשון הרע

    • השפלת נערה בקבוצת ווטסאפ
      עופר בן אברהם | 27/08/2014 18:10

      1. לפי תיאורך, זכותך להגיש תביעת דיבה נגד הנער המעליב (באישור הורייך או אפוטרופסך).
      יתירה מזו: מאחר שהשירים עלייך מתפרסמים, לכאורה, בכוונה לפגוע, הפרסום הוא גם עבירה פלילית, שעונשה עד שנת מאסר, לפי סעיף 6 לחוק איסור לשון הרע. על עבירה זו את רשאית להתלונן במשטרה ואף להגיש לבית המשפט (מלבד תביעה אזרחית כאמור לעיל) גם קובלנה פלילית, לפי סעיף 8 לחוק (קובלנה פלילית היא כתב אישום מיוחד, שרשאי אדם מן השורה להגיש ישירות לבית המשפט; זאת בניגוד לכתב אישום רגיל, שמגישה המדינה, באמצעות המשטרה או הפרקליטות).
      2. מה ייצא לך מכל זה?
      את עשויה לזכות בפיצוי כספי, בהתנצלות ובמחיקת הפרסומים הפוגעים בצו בית המשפט, ובתחושת סיפוק על כך שהעבריין נענש.
      3. למרות האמור, הביאי בחשבון, שלמפרסם לשון הרע עשויה לעמוד הגנה מההגנות שבחוק (למשל, שהביע את דעתו בתום לב על פעולות שעשית בפומבי). במקרה כזה, תביעתך (או קובלנתך) עלולה להידחות, ואת אף עלולה להתחייב בתשלום הוצאות לנתבע/לנאשם (אך על פני הדברים, להערכתי, הכף נוטה לזכותך).
      4. כבר היו מקרים שאנשים, ובני נוער בפרט, פגעו בעצמם, ואפילו התאבדו, בעקבות פרסומים משפילים ברשת (אל תחשבי על זה אפילו!), ועל כן אני סבור, שבית המשפט לא יקל בהם ראש.

      • נ"ב
        עופר בן אברהם | 28/08/2014 06:47

        קובלנה פלילית אפשר להגיש על עבירות מסוימות; לא על כל עבירה.