גם שאלה זו כבר נשאלה בפורום זה

  • האם מדובר בלשון הרע? לפרסם "אני שונא את (חברהX)"
    פלוני | 25/08/2014 23:34

    האם מדובר בלשון הרע? לפרסם "אני שונא את (חברהX)"

    • גם שאלה זו כבר נשאלה בפורום זה קישור
      עופר בן אברהם | 26/08/2014 08:44

      ונענתה בהרחבה.

      כאן

      • מה כוונתה כאילו אדם פרסום שוב ושוב?
        עבר עופר | 29/08/2014 16:22

        מה הייתה כוונתך בתגובה זו?
        אתה כתבתה כאילו אותו אדם פרסום את אותה אמרה שוב ושוב...או משהו כזה.

        למה הייתה כוונתך?

        • התכוונתי למה שכתבתי
          עופר בן אברהם | 30/08/2014 10:00

          שהשאלה כבר נשאלה בפורום זה ונענתה בהרחבה.
          ראה גם הערת המערכת למעלה, מימין ללחצן "חפש":
          "לפני ששואלים שאלה חפשו כאן אם ענו עליה כבר".
          הערה זו נכונה במיוחד למי שחוזר על שאלה שהוא עצמו כבר שאל בעבר, גם אם בשם משתמש אחר.

          • אתה כתבת "כאילו אותו אדם פירסם את אותה אמירה.."
            עבור עופר | 30/08/2014 11:47

            אתה כתבת "כאילו אותו אדם פירסם את אותה אמירה.."

            "יצירת מצג שווא(מצג שוא) שקר ביודעין כאילו המון אנשים פרסמו את אותה אמירה שבפועל פרסם אותה אדם אחד פעמים רבות"

            • הבהרתי את דעתי כמיטב יכולתי
              עופר בן אברהם | 30/08/2014 16:16

              ואין לי מה להוסיף.

              • למה אתה טוען שמון אנשים פרסמו את אותה אמירה שוב..
                עבור עופר | 30/08/2014 17:23

                ושוב?
                למה שיהיו המון אנשים אשר יפרסמו את אותה אמירה שוב? למה אמרתה את זה מלכתחילה?

                אני שאלתי על פרסום אני שונא את VCV , למה שוב ושוב ?

                • לא טענתי כך
                  עופר בן אברהם | 30/08/2014 19:33

                  אמרתי, שיש הבדל מהותי בין האמירה: "אני שונא את...", כשהיא מבוססת על תיאור עובדתי המוכח כאמת (או לפחות שאינו מוכח כשקר, ובית המשפט משתכנע שפורסם בתום לב), לבין יצירת מצג שווא (שקר ביודעין) כאילו המון אנשים פרסמו את אותה אמירה, כשבפועל פרסם אותה אדם אחד פעמים רבות.
                  ושוב, סלח לי. מבחינתי הנושא מוצה, ואין לי מה להוסיף.

                  • למה אמרתה את זה מהתחלה? מאיפה הסקתה את זה.
                    עבור עופר | 30/08/2014 22:01

                    מאיפה בדיוק הסקתה על יצירת מצג שווא(שקר ביודעין) כאילו המון אנשים פרסמו את אותה אמירה אך בפועל אדם אחד פרסם אותה שוב ושוב פעמים רבות.

                    לא ברור לי מאיפה הסקתה את זה.

                    תענה לי על השאלה עופר.

                    • מפרסום על שופטת
                      עופר בן אברהם | 30/08/2014 22:36

                      שהיה באותה עת, וסברתי שהשאלה מתייחסת, בין היתר, אליו.

    • פרסום קישור ולשון הרע
      עו"ד גיל קראוס | 26/08/2014 14:25

      צהריים טובים,

      על פניו מדובר בהבעת שנאה סתמית ואני בספק אם רק בגין מילים אלו תתקבל תביעת לשון הרע נגדך, מה עוד שניתן לטעון כי מדובר בהבעת דעה.
      יחד עם זאת כדאי להיזהר בדברים בכל מקרה.

      בכבוד רב,
      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע