פרסום שמות של שופטים

  • שלום רב. האם אני רשאית לפרסם שמות של שני שופטים
    גלי | 25/08/2014 17:32

    שמעלו בתפקידם בצורה חמורה מאוד.

    לא פסלו צוואה על אף שהיתה פסולה בוודאות מוחלטת ובכך השאירו אותי בלי כלום

    בנוסף לכך השיתו עלי: הראשון 40 אלף ש והשני 25 אלף ש'.

    אחד מהם שופט מחוזי שמועמד לבית המשפט העליון. שופט זה לא איפשר לבא כוחי להעלות את טיעוניו (?!?!)  צעק עליו, שיסה אותו - בקיצור השפיל אותו קשה !!!

    לא מדובר באקט של נקמה אלא כדי לשפוך קצת אור על מערכת המשפט

    תודה

    • פרסום שמות של שופטים
      עו"ד גיל קראוס | 26/08/2014 14:23

      צהריים טובים,

      השאלה מה את כותבת. אם תכתבי שהם מעלו בתפקידם את עשויה להימצא בבעיה מבחינת לשון הרע.
      אם רק תציגי את הדברים שאירעו ותצייני כי לדעתך מדובר בשגיאה, אז זה לא אמור להיות בעייתי.
      בקיצור הייתי ממליץ להיזהר מאוד בדברים שאת כותבת, על מנת שלא תמצאי את עצמך מנהלת הליכי הגנה בפני תביעת לשון הרע.

      בכבוד רב,
      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      • תודה לך..ברור לי שצריכה להתייעץ עם עו''ד לשון הרע
        גלי | 27/08/2014 07:27

        (אולי איתך)

        לא יודעת אפילו מה זה יתן לי..ברור שאגיש תלונה קשה בנציבות תלונות שופטים

        זאת שערוריה מה שקורה במערכת המשפט

        אנחנו חיים במדינה מאוד חשוכה בה שופטים מחפים אחד על השני רק כדי להתקדם.. בושה וחרפה

        • לי לא מגיעה תודה?
          עופר בן אברהם | 27/08/2014 16:59

          אוי, גלי, גלי,
          כזאת עוד לא קרה לי.

    • ביקורת על שופטים
      עופר בן אברהם | 26/08/2014 17:53

      שימי לב גם לעבירת זילות בית המשפט, הקבועה בסעיף 255 לחוק העונשין, שהיא חמורה יותר מעבירת פרסום לשון הרע:
      "האומר או כותב דבר על שופט או דיין לעניין כהונתו בכוונה לפגוע במעמדו, או מפרסם דברי גידוף נגד שופט או דיין כדי להחשיד או לבזות את דרכי השפיטה, דינו [קרי: עונשו המרבי, עב"א] - מאסר שלוש שנים, אולם ביקורת כנה ואדיבה לטיב החלטתו של שופט או דיין בדבר שיש בו עניין לציבור לא תהא עבירה לפי סעיף זה".
      לשם השוואה, בסעיף 6 לחוק איסור לשון הרע נאמר:
      "המפרסם לשון הרע, בכוונה לפגוע, לשני בני-אדם או יותר זולת הנפגע, דינו - מאסר שנה אחת".

      אגב, אל תתבלבלי: אנו מדברים כאן בזילות בית המשפט, ולא בביזיון בית המשפט, שמשמעו אי-ציות לצו של בית משפט.

      • עופר מתנצלת קיבלתי את תגובתך באיחור..האמת שהיא
        גלי | 28/08/2014 00:16

        מפחידה..איך שופטים יראו בכלל את ההודעות שלי..

        כנראה שאסתפק בתלונות לנציבות שופטים למרות שבטח לא יעזור..