הפורום סגור למשתמשים רשומים בלבד להרשמה לחץ כאן

פונדקאות בישראל או בחו"ל לזוגות מעורבים

  • פונדקאות עם אב לא ישראלי
    נבית | 18/08/2014 16:37

    שלום,
    אני ובעלי מתגוררים בחו"ל כבר כמה שנים ואנחנו כנראה נפנה להליך פונדקאות מאחר וטיפולי ההפרייה בינתיים לא הניבו פרי.
    אני ישראלית - נולדתי וגדלתי בישראל ובעלי לא.
    לפי מה שהבנתי ממה שקראתי באינטרנט רק שני בני זוג ישראלים יכולים להתחיל את ההליך בארץ לכן אנחנו התחלנו לחשוב על פונדקאות בהודו.במידה ונתחיל את התהליך, זה יהיה עם תרומת ביצית אבל אני מעוניינת שלילד תהיה אזרחות ישראלית, איך מתבצע התהליך הזה?
    האם אני צריכה לאמץ את התינוק? ואם כן, האם אתה יודע אם בהודו זה מתאפשר?
    בתודה מראש,
    נבית

    • פונדקאות בישראל או בחו"ל לזוגות מעורבים
      עו"ד מתן חודורוב | 19/08/2014 08:58

      שלום רב,

      אכן המצב המשפטי נכון להיום לא מאפשר לכם לבצע פונדקאות במדינת ישראל.

      לגבי פונדקאות בחו"ל  - קיימות בפניכם מספר חלופות (גאורגיה, הודו וכדומה) לביצוע ההליך. על מנת לבצע את ההליך במדינת הודו עליכם לבדוק, כי אתם עומדים בכל התנאים של קבלת ויזה רפואית, הנדרשת לשם ביצוע ההליך במדינה זו.

      תשומת לבך, כי על מנת לאפשר לקטין להיכנס למדינת ישראל יהיה עליכם טרם ביצוע ההליך או במהלכו לפנות למשרד הפנים ולפתוח תיק התאזרחות מכוח נישואין לצורך הסדרת מעמדו של בעלך במדינת ישראל. לאחר פתיחת הליך זה ולאחר לידת התינוק הוא יכנס כקטין נלווה להליך ויקבל את אותו המעמד שיקבל בעלך. בסיום ההליך הילד יקבל אזרחות ישראלית.

      במקביל תוכלי לפתוח בהליכי קבלת הורות / אימוץ על הקטין בבית המשפט לענייני משפחה המוסמך.

      מאחר ומדובר בסיטואציה משפטית מורכבת אני ממליץ לך להסתייע בשירותי עו"ד טרם ביצוע ההליך.

      אשמח לסייע בהמשך,

      בברכה,

      מתן חודורוב, עו"ד
      מנהל פורום פונדקאות