המשך........

  • מועד א' ומועד ב' זהים
    אבנר | 07/08/2014 04:07

    שלום אנשים,
    אני סטודנט שנה א' למשפטים באחת המכללות.

    לפני כחודש היה לנו מבחן מועד א' בנזיקין. היה מבחן פשוט זוועה עם ציונים ממש נמוכים יחסית.

    אני באופן אישי קיבלתי 80 (שזה הרבה מתחת לממוצע שלי) ולא ניגשתי למועד ב' (פחדתי שזה יהיה עוד יותר קשה והיו לי מועדי ב' אחרים ללמוד להם).

    בכל מיקרה אתמול נערך מועד ב' באותו הקורס, והפלא הפלא, מתוך שיחה עם אנשים שעשו את המועד ב', מסתבר שהוא היה זהה כמעט אחד לאחד למועד א'!!!!

    באחת הכיתות אפילו המרצה אמרה שלא צריך לפרט אלא מספיק רק להקיף את התשובה הנכונה (זה היה מבחן הזוי שמורכב גם משאלות אמריקאיות וגם מהסבר על כל תשובה.. נשמע הזוי בנזיקין אני יודע....).

    בכל מיקרה, בטח ייקח עוד איזה שבוע שבועיים עד שיהיו ציונים, אבל סביר להניח שמי שניגש למועד ב' "נתן בראש" ויקבלו כולם בטח ציונים ממש ממש גבוהים.

    הדבר הזה ממש לא פייר כי זה פוגע במי שניגש רק למועד א' ולא ניגש למועד ב'. מה זה צריך להיות אותו מבחן ממש?? טוב שלא נתנה להם את התשובות וזהו!!!!

    עכשיו לי באופו אישי זה ממש מפריע בגלל שאני מקווה לעבור לאוניברסיטה בסוף השנה (את סמסטר א' סיימתי מקום ראשון עם ממוצע 97.8). כרגע יש לי עדיין כמה מועדי ב' אבל אין ספק שהדבר הזה ממש ייפגע בי כי זה "ייחזק"  סטודנטים אחרים על חשבוני ואתם יודעים איך זה, כל נקודה קובעת..

    שורה תחתונה- אני יודה לכל מי שיודע מה ניתן לעשות בעניין ולמי אפשר לפנות, כי אני לא מתכוון לוותר על דבר כזה.. אתם חושבים שהמל"ג ייעשה משהו בעניין..??

    • המשך........
      אבנר | 07/08/2014 04:15

      אני משער שתגידו לי שאולי כדאי שאני קודם אחכה לציונים ורק אז אפעל, זה אולי נכון אבל הבעיה היא שההרשמות לאוניברסיטאות נסגרות עוד מעט ואני לא רוצה לחכות לרגע האחרון.. אלא להתחיל לפעול מעכשיו בבחינת "להקדים תרופה למכה".

      • מועד ב'
        עו"ד אדם אשכנזי | 07/08/2014 09:03

        התופעה של מרצים שממחזרים את המבחנים שלהם היא תופעה קיימת.
        אני לא חושב שהיא נפוצה אבל היא נושמת.

        מה אפשר לעשות? לפנות למכללה להנהלה, תבדוק אולי יש לך אפשרות לגשת למועד ג', יש מוסדות שמאפשרים זאת.

        בהצלחה,