הפורום סגור למשתמשים רשומים בלבד להרשמה לחץ כאן

אנא תשובתך עו״ד חודורוב. בתודה רבה מראש!

  • בת דודה פונדקאית
    נעמה תורקישר | 05/08/2014 04:19

    בת 43 רווקה, ולאחר 10 טיפולי פוריות נראה שאיני מצליחה להיכנס להריון. בת דודתי בת 32 הציעה לשמש כפונדקאית עבורי. היא קרייריסטית ללא ילדים משלה, והיא אינה מעוניינת להרות בעתיד. האם שונה כבר החוק כך שניתן לעשות זאת בארץ, או האם יש צפי מתי ישתנה החוק? אם לא ניתן יהיה לבצע זאת בארץ בשנה הקרובה - היכן כן? באיזו מדינה קיימת גם אפשרות לתרומת ביצית מאותה בת דודה פונדקאית? תודה

    • אנא תשובתך עו״ד חודורוב. בתודה רבה מראש!  לת
      נעמה | 06/08/2014 13:33

    • אסור שקרובת משפחה תהיה פונדקאית  לת
      אבי | 06/08/2014 16:35

    • פונדקאית קרובת משפחה בהליך פונדקאות במדינת ישראל
      עורך דין מתן חודורוב | 06/08/2014 17:28

      נעמה שלום,

      נכון להיום נדרש, כי אם הנושאת אינה קרובת משפחה של אחד מן ההורים המיועדים. בחוק נקבע שקרובת משפחה היא אם, בת, נכדה, אחות, דודה ובת-דוד או בת-דודה, למעט קרבת משפחה בדרך של אימוץ. הגדרה זו הורחבה והאם הנושאת נדרשת  להצהיר: "אין כל קרבת משפחה (בין אם קרבת דם ובין אם באמצעות נישואין), ביני לבין ההורים המיועדים".

      תשומת לבך, כי האם הנושאת המוצעת על ידיך אינה עומדת בקריטריון נוסף של הועדה והוא שהאם הנושאת ילדה.

      החוק טרם שונה והצפי המוצהר הוא שעד לסוף 2014 החוק אמור לעבור בשלוש קריאות ולהתחיל להיום מיושם.

      לגבי תרומת ביצית מקרובת משפחה בארץ - הדבר אסור נכון להיום במדינת ישראל.

      לגבי תרומת ביצית מקרובת משפחה בחו"ל הדבר אפשרי והייתי ממליץ להסתייע בעו"ד הבקיא בתחום בעניין זה.

      אשמח לסייע בהמשך,

      בברכה,

      מתן חודורוב, עו"ד
      מנהל פורום פונדקאות

      • מה לגבי פונדקאות בחול למי שאין לה ילדים משלה?
        נעמה | 07/08/2014 17:40

        תודה על התשובות. מבינה שאוכל להמשיך בתוכנית עם בת הדוד רק בחול. באילו מדינות אין בעיה עם כך שלא ילדה ילד משלה? תודה!

        • המשך פונדקאות בחו"ל עם פונדקאית שלא ילדה
          עו"ד מתן חודורוב | 10/08/2014 09:31

          נעמה שלום,

          באופן עקרוני ברוב המדינות בחו"ל לא קיימת דרישה זו.

          מומלץ לפנות לעו"ד הבקיא בתחום טרם התחלת ההליך.

          בברכה,

          מתן חודורוב, עו"ד
          מנהל פורום פונדקאות